Igor Dodon vrea alegeri anticipate în 2017. Primele decrete pe care le va semna noul președinte al Republicii Moldova

14 noiembrie 2016 11:23

Igor Dodon vrea alegeri anticipate în 2017. Noul președinte al Republicii Moldova a anunțat, în urmă cu câteva zile, când era candidat electoral și primele decrete care vor fi semnate, în cazul în care va ajunge președinte.

Igor Dodon a spus, într-un interviu pentru Rossiya 24, că vrea alegeri anticipate în 2017. Scopul: îndepărtarea actualului guvern pro-european pentru ca el și aliații săi să își poată pună în aplicare proiectele, potrivit Digi 24. Ultimele alegeri parlamentare în Republica Moldova au avut loc pe data de 30 noiembrie 2014, iar cele mai multe mandate (24) le-au obținut socialiștii (PSRM), urmați de PLDM — 10, PCRM — 7, PDM — 20, PL — 13 și deputați neafiliați – 27.

Cu câteva zile înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, Igor Dodon a promis că în cazul în care va deveni președinte va face tot ce îi stă în putință să recupereze bani furați din sistemul bancar, să relanseze relațiile cu Rusia, dar și lupta cu organizațiile unioniste.

„Primul-miliardul trebuie să fie întors de hoți. A doua inițiativă va fi reluarea parteneriatului cu Federația Rusă, pentru a reveni cu exporturile noastre în Rusia. Și a treia va fi Istoria Moldovei și lupta cu cei care lichidează statalitatea Moldovei – unioniștii”, declarase atunci.

Totodată,  Igor Dodon a spus că va insista ca istoria României să fie scoasă din programa şcolară şi înlocuită cu istoria Republicii Moldova. „Eu voi insista ca istoria Moldovei să revină în şcoli. Copiii noştri trebuie să cunoască adevărul istoric. Sunt multe lucruri în istoria românilor care nu corespund realităţii. Eu mă bazez pe Constituţie, iar în ea scrie limba moldoveneacă”, a menţionat Dodon.

Igor Dodon a spus că prima sa vizită va fi  la Moscova

Candidatul socialist a promis că prima sa vizită în calitate de preşedinte al Republicii Moldova va fi la Moscova. Pe agenda unei discuţii cu liderii ruşi ar urma să fie situaşia exporturilor, a migranţilor, precum şi a situaţiei din Transnistria.

Totodată, liderul PSRM a enumerat opt puncte ale programului său, potrivit Unimedia:

  1. Noi suntem pentru statalitatea RM.
  2. Noi suntem pentru păstrarea neutralităţii RM.
  3. Noi suntem pentru Istoria Moldovei şi identitatea moldovenească.
  4. Noi suntem pentru economie puternică.
  5. Noi vom proteja valorile creştine şi familiile tradiţionale.
  6. Noi putem să restabilim relaţiile cu Rusia, păstrând şi relaţiile bune cu UE.
  7. Noi vom rămâne în opoziţie. Am fost 7 ani în opoziţie, am organizat sute de proteste împotriva oligarhilor.
  8. Noi pledăm pentru alegeri anticipate şi nu va face nicio coaliţie cu partidele controlate de oligarhi.

SUMAR:

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro