UPDATE | Muzeul Luvru a fost evacuat, în urma unui atac cu macetă. Parchetul antiterorist a deschis o anchetă

03 februarie 2017 15:19

Împușcături în capitala Franței. Galeria de artă de la Luvru din Paris și un centru comercial din apropiere au fost evacuate, după ce un soldat a fost atacat de un bărbat cu un cuțit, fiind nevoit să deschidă focul. Mai multe echipe de poliție au fost mobilizate la locul incidentului.

UPDATE 18.30: Percheziții în centrul Parisului. Poliția franceză desfăşoară o percheziţie în centrul capitalei franceze, în cadrul anchetei privind atacul de la Luvru, anunță France Presse.

„Anchetatorii brigăzii de investigaţii penale a Poliţiei Judiciare din Paris au mers pe strada Ponthieu”, din Arondismentul al VIII-lea din Paris, în aşa-numitul „triunghi de aur” al capitalei, a declarat o sursă citată sub acoperirea anonimatului.

 UPDATE 15.12: Parchetul antiterorist din Paris a deschis o anchetă în flagrant cu privire la atacul de la Caruselul de la Luvru, a anunţat procurorul François Molins într-un comunicat, relatează Reuters.

Ancheta – încredinţată Secţiei antiteroriste a Brigăzii criminale a poliţiei judiciare din Paris (SAT) şi Direcţiei Generale pentru Securitate Internă (DGSI) – a fost deschisă pentru capătul de acuzare de tentative de asasinate agravate în relaţie cu o întreprindere teroristă şi asociere criminală teroristă de răufăcători, se precizează în text.

UPDATE 12.08: Un polițist francez a declarat pentru BBC News că în momentul în care bărbatul a încercat să îl atace cu cuțitul pe soldat, acesta a strigat „Allahu Akbar” (n.r-Allah este mare). Autoritățile nu exclud varianta unui atac terorist. „În mod evident, este un atac terorist”, a spus premierul Bernard Cazeneuve.

Potrivit unor martori, atacatorul avea cel puțin două valize, însă alții susțin că, de fapt, el avea două rucsacuri și o macetă. Cu toate acestea, asupra lui nu s-a găsit explozibil. Incidentul ar fi avut loc la galeria comercială Carroussel de la subsolul muzeului.

Prefectul Poliţiei pariziene, Michel Cadot, a declarat că a fost vorba de „un atac comis de un individ care era în mod clar agresiv şi reprezenta o ameninţare teroristă, iar afirmaţiile sale par să indice că dorea să comită un incident terorist”. Cadot a mai dăugat că un al doilea bărbat, a fost reținut, pentur că se comporta ciudat, însă până în acest moment nu a fost descoperită vreo legătura între acesta şi atac.

Atac Paris, Muzeul Luvru a fost evacuat

Un soldat aflat la datorie a dechis focul vineri dimineață, după ce un bărbat a încercat să intre în Luvru cu două rucsacuri și a vrut să-l atace cu un cuțit.

Imediat muzeul și un centru comercial din apropiere au fost evacuate, iar stațiile de metrou au fost închise. Atacatorul a fost grav rănit în zona abdomentului și transportat la spital, în timp ce soldatul a suferit răni minore în zona scalpului.

 

Aproximativ 1.250 de persoane au fost blocate în Muzeu şi în Caruselul de la Luvru şi erau în curs de evacuare către prânz.

Militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle – mobilizaţi imediat după atacurile din ianuarie 2015 de la Paris – au misiunea să patruleze în locuri publice, în special în zone aglomerate şi zone frecventate de turişti. În total 3.500 de militari sunt mobilizaţi în cadrul operaţiunii în Ile-de-France.

Franţa se află în stare de urgenţă de la atacurile de la 13 noiembrie 2015 la Paris şi Saint-Denis.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro