26 Sep. 2017 13:37

Statele Unite neagă că a declarat război Coreei de Nord, iar Pentagonul avertizează legat de amenințările Phenianului

Distribuie

Statele Unite neagă că a declarat război Coreei de Nord, iar Casa Albă spune că declarația Coreei de Nord cum că Donald Trump a declarat război prin discursul său sunt ”absurde”, scrie BBC News.

După ce ministrul de Externe al Coreei de Nord a spus, luni, că Statele Unite au declarat război, Casa Albă a reacționat și a tansmis că acuzațiile Phenianului sunt Absurde. De asemenea, putătorul de cuvânt al pentagonului a cerut nord-coreenilor să se oprească din amenințat că vor trage asupra bombardierelor americane.

Un purtător de cuvânt al ONU a declarat că discuțiile privind deschiderea focului idntre cele două țări ar putea duce la un conflict care s-ar putea dovedi a fi fatal.

Luni, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat că SUA “nu a declarat război împotriva Coreei de Nord și, sincer, sugestia este absurdă”.

Purtătorul de cuvânt al purtătorului de cuvânt al Pentagon, Robert Manning, a reacționat spunând: “Dacă Coreea de Nord nu va opri acțiunile provocatoare, ne vom asigura că vom oferi opțiuni președintelui pentru a face față Coreei de Nord”.

Reacția Casei Albe și a Pentagonului vine după ce ministrul de Externe din Coreea de Nord, Ri Yong-ho, a declarat luni reporterilor că “întreaga lume ar trebui să-și amintească cu claritate că SUA a declarat prima război țării noastre”.

Cu două zile în urmă, avioanele americane au zburat aproape de coasta Coreei de Nord într-un spectacol de forță. Luni, în momentul în care a părăsit New York după Adunarea Generală a ONU, Ri a declarat că țara sa își rezervă dreptul de a trage asupra avioanelor americane chiar dacă acestea nu se află în spațiul aerian al Coreei de Nord.


Citește șiEXCLUSIV: „Mircea Geoană” și „Mircea Băsescu”, două nume pe bilețelele unui general corupt, filmate de DNA Militar – surse

Marcel Toader continua seria atacurilor după divorț. Mesajul care a creat isterie

Autobuzul românesc pe care nu-l vrea nimeni

Ce telefon mobil are Gigi Becali! Oamenii îți dau coate când îl văd vorbind la el

Maria Constantin se căsătorește! Marcel Toader spune tot


 

Loading...
Comentarii