Statele Unite neagă că a declarat război Coreei de Nord, iar Pentagonul avertizează legat de amenințările Phenianului

26 septembrie 2017 13:37

Statele Unite neagă că a declarat război Coreei de Nord, iar Casa Albă spune că declarația Coreei de Nord cum că Donald Trump a declarat război prin discursul său sunt ”absurde”, scrie BBC News.

După ce ministrul de Externe al Coreei de Nord a spus, luni, că Statele Unite au declarat război, Casa Albă a reacționat și a tansmis că acuzațiile Phenianului sunt Absurde. De asemenea, putătorul de cuvânt al pentagonului a cerut nord-coreenilor să se oprească din amenințat că vor trage asupra bombardierelor americane.

Un purtător de cuvânt al ONU a declarat că discuțiile privind deschiderea focului idntre cele două țări ar putea duce la un conflict care s-ar putea dovedi a fi fatal.

Luni, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat că SUA „nu a declarat război împotriva Coreei de Nord și, sincer, sugestia este absurdă”.

Purtătorul de cuvânt al purtătorului de cuvânt al Pentagon, Robert Manning, a reacționat spunând: „Dacă Coreea de Nord nu va opri acțiunile provocatoare, ne vom asigura că vom oferi opțiuni președintelui pentru a face față Coreei de Nord”.

Reacția Casei Albe și a Pentagonului vine după ce ministrul de Externe din Coreea de Nord, Ri Yong-ho, a declarat luni reporterilor că „întreaga lume ar trebui să-și amintească cu claritate că SUA a declarat prima război țării noastre”.

Cu două zile în urmă, avioanele americane au zburat aproape de coasta Coreei de Nord într-un spectacol de forță. Luni, în momentul în care a părăsit New York după Adunarea Generală a ONU, Ri a declarat că țara sa își rezervă dreptul de a trage asupra avioanelor americane chiar dacă acestea nu se află în spațiul aerian al Coreei de Nord.


Citește șiEXCLUSIV: „Mircea Geoană” și „Mircea Băsescu”, două nume pe bilețelele unui general corupt, filmate de DNA Militar – surse

Marcel Toader continua seria atacurilor după divorț. Mesajul care a creat isterie

Autobuzul românesc pe care nu-l vrea nimeni

Ce telefon mobil are Gigi Becali! Oamenii îți dau coate când îl văd vorbind la el

Maria Constantin se căsătorește! Marcel Toader spune tot


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro