18 Sep. 2017 19:41

Constructorii de locuinţe care pun centrale pe gaz trebuie să dovedească primăriei că sunt mai eficiente decât termoficarea

Distribuie

Constructorii de locuinţe care pun centrale pe gaz trebuie să dovedească primăriei că sunt mai eficiente decât termoficarea.

Pe scurt, dacă cineva construieşte un bloc în oraş, într-o zonă deservită de o reţea de termoficare urbană şi vrea să monteze centrale termice în apartamente, trebuie să demonstreze Primăriei că aceasă soluţie este mai eficientă “economic şi energetic” decât sistemul centralizat de încălzire. Dacă nu o va face, nu primeşte autorizaţie de construcţie.

Constructorii de locuinţe au noi reguli

“Unităţile Administrativ Teritoriale trebuie să desemneze zonele unitare de încălzire. Poate fi oricât, poate fi un cvartal, un grup de blocuri, nu trebuie să fie un oraş întreg. Când (dezvoltatorul-n.red.) vine să ceară autorizaţie de construcţie, el trebuie să facă dovada că sistemul de încălzire propus este cel mai eficient din punct de vedere economic şi energetic. Trebuie să prezinte un studiu, elaborat de experţi”, a declarant Calotă, pentru ECONOMICA.NET.

Citește și


VIDEO REPORTAJ/A fost marinar pe vapor, acum e căpitan de hotel plutitor! Povestea unui bătrân ”lup de mare” care nu-și poate uita prima iubire


 

Loading...
Comentarii