MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 16:31

Horia Georgescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul ANRP. Decizia nu este definitivă

Distribuie

Horia Georgescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul ANRP. Decizia luată miercuri de Curtea de Apel București.

Fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI) a fost condamnat miercuri, în primă instanță, la patru de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale (dosarul ANRP). Aceeași pedeapsă a fost pronunțată în cazul avocatei Ingrid Mocanu, scrie digi24.ro.

În acest dosar, procurorii DNA au dispus, în 9 aprilie 2015, trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum și a patru inculpați care aveau calitatea de experți evaluatori autorizați.

Astfel, în fața instanței au ajuns foștii deputați Marko Attila și Theodor Nicolescu, fostul președinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea Remus Iuoras, Ingrid Luciana Popa-Mocanu, Remus Virgil Baciu și Constantin Cătălin Canangiu. De asemenea, au fost trimiși în judecată experții evaluatori Gheorghe Visoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor și Dorin-Cornel Drula.

Dosarul a fost trimis inițial instanței supreme, însă ulterior a fost mutat la Curtea de Apel București, după ce Cătălin Theodor Nicolescu și Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament.


Ministrul de Finanțe vrea să elimine plicurile pe care ANAF le trimite contribuabililor

Loading...
Comentarii