14 Ian. 2018 09:50

Salvamontiștii reiau căutările pentru tânărul surprins de avalanșă în Munţii Călimani, de Ziua Naţională

Distribuie

Salvamontiștii reiau căutările pentru tânărul surprins de avalanșă în Munţii Călimani, de Ziua Naţională, când trei tineri s-au abătut de la traseu și au folosit o scurtătură considerată extrem de periculoasă

Greșelile făcute de salvamontiștii surprinși de avalanșă în Munții Călimani au dus la nenorocirea care a avut loc de Ziua Națională a României. Cei trei tineri s-au abătut de la traseu și au folosit o scurtătură considerată extrem de periculoasă pe timp de vară, darămite în această perioadă când a viscolit la altitudini mari. Asta au dezvăluit salvatorii care nu au mai putut interveni pentru a-l recupera pe salvamontistul dat dispărut.

Luni, 15 ianuarie, cinci salvamontişti din Neamţ vor relua căutările în munţii Călimani, acolo unde, de Ziua Naţională, o avalanşă a surprins trei salvamontişti voluntari care voiau să arboreze acolo tricolorul. Unul singur a scăpat cu viaţă. O tânără din grup a fost descoperită fără suflare, după câteva ore de căutări. Pe iubitul ei, în schimb, salvatorii nu l-au găsit încă. Cinci salvamontişti din Neamţ, însoţiţi de un câine special antrenat pentru căutări în zăpadă, vor încerca din nou să-l găsească pe bărbat, dar şansele să dea de el sunt minime.

Citeste și

Când iese din 'Las Fierbinți', Văncică alias Celentano e …critic de teatru. 'Mă enervează Florin Piersic jr!'!

N-am progresat, ba dimpotrivă! Închiderea drumurilor pe viscol era interzisă în România acum 150 de ani

 

Loading...
Comentarii