Mergi direct la conținut »
Strănepotul lui Benito Mussolini candidează la alegerile europarlamentare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Strănepotul lui Benito Mussolini candidează la alegerile europarlamentare

Strănepotul lui Benito Mussolini candidează la alegerile europarlamentare

Caio Giulio Cesare Mussolini, strănepotul fostului dictator Benito Mussolini, candidează la alegerile pentru Parlamentul European din partea unui partid de extremă-dreapta din Italia. Deși nu are experiență în politică, fostul ofițer pe submarin spune  că va „apăra interesul național”.

De Răzvan Mihalașcu,

Strănepotul lui Benito Mussolini a declarat într-un interviu acordat cotidianului Il Messaggero că va candida la alegerile europarlamentare din 26 mai din partea partidului de extremă-dreapta Frații Italiei.

Regele Victor Emmanuel, Adolf Hitler (centru) și Benito Mussolini (dreapta), în mai 1938 / sursă foto: Northfoto

Caio Giulio Cesare Mussolini are 50 de ani și s-a născut în Argentina. Fost ofiţer pe submarin, are propria sa afacere în Emiratele Arabe Unite şi, cu toate că recunoaște că nu a avut nicio experienţă politică, a „respirat politică” toată viața sa.

„Foarte mulţi oameni vor să îl pună pe Mussolini pe buletinul de vot”, a declarat Caio Mussolini în interviul pentru Il Messaggero, preluat de Mediafax.

Strănepotul fostului dictator italian a spus că nu a optat pentru numele de Mussolini și nici pentru prenumele său care este varianta italiană a numelui lui „Gaius Julius Caesar” – renumitul împărat roman.

„E inacceptabil ca Facebook să-mi închidă profilul personal doar pentru că numele meu este Mussolini. Am fost blocat până pe 11 aprilie, deși nu am scris nimic. S-a întâmplat la o zi după ce am primit insulte gratuite atât eu, cât și familia mea”, a spus Mussolini.

Caio Giulio Cesare Mussolini a spus că, dacă va fi ales ca europarlamentar, va „apăra interesul naţional cu toate acţiunile şi voturile mele”. El s-a descris ca fiind un „post-fascist care face referire la acele valori într-un mod non-ideologic”.

În 2014, nepoata dictatorului Mussolini, Alessandra Mussolini, a obținut pentru a doua oară un post de europarlamentar.

sursă foto: Facebook


Citește și:

Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM


 

Close
Închide
  Close