Mergi direct la conținut »
Studenții români au obținut patru medalii la RobotChallenge de la Beijing
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Studenții români au obținut patru medalii la RobotChallenge de la Beijing

Studenții români au obținut patru medalii la RobotChallenge de la Beijing

O echipă de patru studenți ai Universității Politehnica din București au reușit să obțină două medalii de aur, una de argint și una de bronz la una dintre cele mai importante competiții mondiale de robotică, RobotChallenge, care s-a desfășurat la Beijing.

De Adrian Ilie,

La competiția din China s-au reunit 2.196 de roboți, mai mult de 3.000 de concurenți, peste 600 de antrenori (profesori coordonatori) și 300 de universități și institute de prestigiu din 48 de țări (SUA, Marea Britanie, Japonia, Australia, Norvegia, Germania, Finlanda, Spania, Turcia, Elveția, Suedia, Kazakstan, Canada, Iugoslavia, Croația, Italia, Columbia, România etc), se arată într-un comunicat al Universității Politehnica din București.

Țara noastră a fost reprezentată de echipa HBFS Robotics a Facultății de Automatică şi Calculatoare a UPB, alcătuită din studenții Mihai Crăciunescu, Diana Baicu, Maria Cîrciumaru şi Cristian Dobre. Echipa a intrat în cinci probe de concurs şi a reuşit să câştige patur locuri pe podium (două medalii de aur, una de argint şi una de bronz): locul I şi locul II la Line Follower Classic Adult, locul I la Micro Sumo si locul III la Nano Sumo.

“Începând cu anul 2015, competiţia RobotChallenge a devenit o tradiție pentru echipa noastrǎ care reuşeşte sǎ obţinǎ de fiecare dată rezultate foarte bune în condiţiile în care concurenţa este una serioasǎ, formatǎ din profesionişti şi entuziaşti din întreaga lume” a declarat conf.dr.ing. Ştefan Mocanu, din cadrul departamentului de Automatică şi Informatică Industrială al Facultății de Automatică şi Calculatoare a UPB.

Competiția RobotChallenge s-a lansat în 2004 ca o competiție internațională de roboți realizați manual și cu control autonom individual, iar până în prezent au participat un număr de 65 de țări.

Close
Închide
  Close