Mergi direct la conținut »
SUA: Misterul avionului ”OZN” care a apărut și dispărut de pe radar, fără ca nimeni să știe ceva despre el
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

SUA: Misterul avionului ”OZN” care a apărut și dispărut de pe radar, fără ca nimeni să știe ceva despre el

SUA: Misterul avionului ”OZN” care a apărut și dispărut de pe radar, fără ca nimeni să știe ceva despre el. Controlorii de trafic aerian din Oregon, SUA, au rămas uimiți într-o zi din luna octombrie a anului trecut, când un avion misterios (denumit ”OZN”) a fost detectat de radare la o altitudine de 11.000, fără ca acesta să aibă semne de identificare sau posibilitatea de a lua legătura cu agenții de trafic aerian. La ceva timp după detectare, avionul a dispărut de pe radar, iar autoritățile americane își ridică semne de întrebări privind siguranța națională.

Avionul a speriat controlorii de trafic aerian când aceștia nu au putut să contacteze piloții. Mai multe avioane de luptă F-15 au fost trimise pentru a intercepta aeronava, dar aceasta a dispărut fără urmă la scurt timp, scrie Daily Mail.

Înregistrările audio lansate de autorități arată eforturile făcute de controlori pentru a identifica avionul misisterios, care a apărut de nicăieri, alarmând piloții aflați în zbor. Aeronava fost descoperită la ora 16:30 pe 25 de octombrie 2017 și până în ziua de azi rămâne un mister.

Mai multe casete audio, obținute de The Drive, arată orele de confuzie ale controlorilor, în timp ce avionul survola cerul american.

Alarma a pornit la Sectorul 31 al Centrului Radar Okland, aflat în aproprierea graniței statului Oregon din SUA. Avionul călătorea deasupra Lacului Carter înspre Valea Willamette și se mișca ”foarte rapid la 11.000 de metri” când a fost detectat.

Operatorul radar a decis atunci să discute cu un controlor de trafic aerian al Centrului Oklad, întrebându-i dacă știu ceva despre avion. Cei din urmă i-au răspuns că nu au informații. Oficialii au urmărit avionul în continuare pe radar, dar nu au putut să ia legătura cu piloții deoarece aeronava nu avea un transponder funcțional.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

Mai târziu, un piloții unui avion al United Airlines a luat legătura cu Centrul Radar Okland, anunțând că au văzut avionul cu probmele.

”Doar vreau să vă spun o informație. Vedem un avion alb, dar nu are numele firmei aeriene pe el. Este acolo”, a spus pilotul zobrului United înainte ca avionul alb să dispară de pe radar.

Ulterior, mai multe avioane de luptă F-15 au fost trimise de la baza din Portland pentru a intercepta aeronava, dar aceasta era de negăsit.

Nici autoritățile aviatice din SUA nu știu unde a dispărut avionul, Agenția Federală de Zbor (FAA) spunând că au existat îngrijorări despre siguranța națională.


Efectul viscolului: Vântul produce luni 24% din energia României, mai mult decât cărbunele sau gazele naturale


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close