14 Sep. 2017 12:00

VIDEO/ Reprezentantă a Consiliului Elevilor: „În timpul orelor, profesorii își trimit elevii să le cumpere lucruri de la magazin”

Distribuie

Profesorii din România își trimit și astăzi elevii, în timpul orelor, să le cumpere lucruri de la magazin, arată un raport realizat de Consiliul Național al Elevilor.

Profesorii îi folosesc pe elevi la cumpărături. Așa susțin o parte dintre elevii care au răspuns la chestionarul anonim Consiliului Național al Elevilor. „Sunt supuși la mai multe abuzuri, inclusiv în ceea ce privește Consiliul Elevilor. Mulți nu cunosc că există această structură care le face lor vocea auzită. Dar și drepturi care sunt oarecum de bază. Inclusiv dreptul la educație. Sunt elevi care sunt încă trimiși de către profesori până la magazin, ca să le cumpere niște lucruri în folosul lor, lucru care este absolut interzis, mai ales în timpul orelor”, a explicat Elena Căpșună, reprezentantă a Consiliului Național a Elevilor.

Statutul Elevilor a fost adoptat în vara anului trecut și raportul cu privire la respectarea lui nu îi bucură pe elevii care țin la drepturile lor. „Un drept pe care l-am remarcat ca fiind încălcat a fost faptul că în statutul elevului scrie că în 15 zile lucrătoare, profesorul este obligat să corecteze lucrarea de control pe care a dat-o și să le-o aducă elevilor. În cazul în care acesta nu respectă acest articol, elevul are voie să ceară să nu-i fie trecută nota în catalog. Lucru care în acest moment nu este respectat aproape deloc. Cred că sunt 30% dintre elevi care ne-au răspuns că au acest drept într-adevăr respectat”, mai spune Elena.

În următorul an, Consiliul Elevilor va demara o campanie de informare în școli cu privire la drepturile și obligațiile școlarilor.

Loading...
Comentarii