Primăria Capitalei a votat suplimentarea cu 25.000 a voucherelor pentru biciclete

11 septembrie 2017 16:30 De: ,

Proiectul de hotărâre în baza căruia primarul general, Gabriela Firea, a propus suplimentarea cu 25.000 a voucherelor pentru biciclete a fost votat, în ședinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după ce în ultima ședință fusese respins, la o diferență de un vot.

De data aceasta, proiectul a trecut cu 28 de voturi pentru, 2 abțineri și 14 voturi împotrivă. Primarul Capitalei a ținut să mulțumească site-ului OLX, care a retras anunțurile de vânzare a unor vouchere.

Firea mulțumește site-ului OLX pentru că a retras anunțurile de vânzare a voucherelor de biciclete: Nu sunt transmisibile!

”Voucherele nu sunt transmisibile, sunt nominale, prin urmare, situația de la începutul săptămânii, când au fost cetățeni care au dorit să vândă, este de nedorit, neplăcută, dar asta nu înseamnă că vom dezarma și că vom renunța la acest program”, a spus primarul Capitalei.

Gabriela Firea a anunțat că au fost foarte puțini care au vrut să profite de acest program.

”Am primit informări de la unele magazine, că au venit alte persoane decât titularii voucherelor. Nu omorâm un proiect pentru că au fost câteva situații izolate”, a mai spus ea.

În expunerea de motive, Primarul general precizează că suplimentarea de până la 25.000 ar răspunde solicitărilor actuale primite de la cetăţeni.

„Proiectul ‘Biciclişti în Bucureşti’ răspunde nevoilor locale de implicare a comunităţii în implementarea măsurilor de reducere a poluării adoptate de municipalitate prin folosirea mijloacelor de transport non-poluante”, prevede documentul.

Consilierii generali ai Capitalei au respins, în şedinţa de miercuri, proiectul care prevede suplimentarea cu un număr maxim de 25.000 a voucherelor în cadrul proiectului ”Biciclişti în Bucureşti”, în condițiile în care propunerea a întrunit doar 26 de voturi, insuficiente faţă de necesarul de 27 de voturi.

Proiectul „Bicicliști în București” a fost lansat de Primăria Municipiului București (PMB), în această vară, și își propune să încurajeze mersul pe bicicletă și utilizarea mijloacelor de transport nepoluante.

Primele vouchere au fost acordate deja, fiind publicată și lista cu cei 5.000 de beneficiari ai voucherelor pentru biciclete. Iată când și cum vor fi livrate, dar și ce se întâmplă cu solicitanții care nu se regăsesc pe listă.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu vs Gabriela Cristea, pe tema indemnizațiilor pentru mame. Ce mesaje și-au transmis ministrul și vedeta de televiziune

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro