MENIU CAUTĂ

Sursa unor semnale radio misterioase din afara galaxiei noastre a fost identificată după zece ani de cercetări

Distribuie

Oamenii de știință au reușit să identifice sursa unor semnale radio misterioase care provin din afara galaxiei noastre. După aproape zece ani de la prima apariție a semnalelor, oamenii de știință au reușit să identifice faptul că aceste semnale provin de la o galaxie pitică aflată la mai bine de trei miliarde de ani lumină față de Terra, relatează mirror.co.uk.

Semnalele radio misterioase au fost interceptate din spațiu pentru prima oară în 2007. De atunci, aceste semnale, care se manifestă sub forma unor „explozii” de unde radio – Fast Radio Burst (FRB) -, au fost interceptate de 17 ori.

Sursa acestor semnale face obiectul unor dezbateri aprinse între oamenii de știință. Astfel de explozii de unde radio pot fi rezultatul „evaporării” unei găuri negre, al coliziunii dintre două stele neutronice sau, de ce nu, pot fi emise de o eventuală civilizație extraterestră.

Anul trecut, au fost interceptate astfel de nouă semnale într-o singură lună, ceea ce a permis ca oamenii de știință să studieze cu atenție de unde provin acestea. Astfel, s-a descoperit că aceste semnale provin de la o galaxie pitică aflată la 3 miliarde de ani-lumină de planeta noastră. Descoperirile au fost prezentate la reuniunea anuală a Societății Astronomiec Americane.

Cu toate că sursa semnalelor radio misterioase a fost identificată, încă nu este clar ce anume le generează.

Citește mai multe despre Calea Lactee pe Libertatea.

Comentarii