Mergi direct la conținut »
USR acuză abuzuri ale autorităţilor, în campania
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > USR acuză abuzuri ale autorităţilor, în campania "Fără penali în funcţii publice" (VIDEO)

USR acuză abuzuri ale autorităţilor, în campania „Fără penali în funcţii publice” (VIDEO)

USR acuză abuzuri ale autorităţilor, în timpul campaniei de strângere a semnăturilor pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei privind persoanele condamnate care ocupă funcţii publice. Preşedintele USR, Dan Barna, a enumerat mai multe cazuri în care voluntarii partidului au fost amendaţi, percheziţionaţi sau chiar atacaţi, spun ei. Pe de altă parte, USR a reuşit să strângă abia 120.000 de semnături din cele 500.000 necesare.

De Sorina Ionaşc,

„La Chiajna a fost un atac cu ouă. Suntem fix în societatea lui Caragiale. La Constanţa , cortul nostru a fost vandalizat. La Timişoara, a fost sancţionat un senator al României”, a enumerat liderul USR.

De altfel, chiar duminică, în Timişoara, primarul Nicolae Robu i-a numit „troţkişti” pe cei de la USR. Primarul Timișoarei le-a spus că el este șeful Poliției Locale și dă ordine când vrea, după ce a fost rugat de liderii USR Timiș, în centrul orașului, să semneze pentru campania „Fără penali în funcții publice”. Cei din USR s-au întâlnit cu Robu pe strada Alba Iulia, unde adunau semnături. Edilul Timișoarei a spus că s-a simțit agasat de voluntarii USR și i-a numit pe aceștia „personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pentru legalitate, iar ei sfidează legea”.

Dan Barna a adăugat că, în cele aproape două luni de când a început campania „Fără penali în funcţii publice”, au reuşit să strângă 120.000 de semnături din toată ţara. Pentru a depune o iniţiativă de modificare a Constituţiei, sunt necesare 500.000 de semnături. Liderii USR vor ca în legea fundamentală să fie introdusă interdicţia ca cei condamnaţi definitiv să ocupe funcţii publice.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Mai exact, limitarea acestora de a fi aleşi să fie limitată în timp, în funcţie de pedeapsa primită. „Nu putem accepta aşa ceva, de doi ani de zile stăm la conducerea domnului Dragnea, condamnat definitiv. Facem un apel la cetăţeni, să ne aducă liste, să descarce listele de pe site. Un stat în care a fi condamnat şi să conduci statul a devenit firesc. Devine o miză de supravieţuire pentru societate”, a precizat Dan Barna.


Citeşte şi: GALERIE FOTO | Primele fotografii oficiale cu Prințul Harry și Meghan Markle, după nunta regală


 

Close
Închide
  Close