De Adrian Ilie,

„Rezultatul este mai bun decât în anul 2014, dovadă că se poate îmbunătăţi atât campania cât şi activitatea de mobilizare în cadrul comunităţii maghiare. Şi un lucru extrem de important, candidatul Kelemen Hunor a avut un mesaj care a fost înţeles şi receptat de comunitatea română, de membrii comunităţii româneşti. Numărul de voturi primite în afara Arcului Carpatic este o dovadă clară a faptului că nu este o minune faptul că UDMR şi candidatul UDMR la fiecare alegeri primeşte un număr considerabil de voturi din afara Arcului Carpatic, în judeţele din Moldova, Muntenia sau alte regiuni istorice”, a spus Tanczos Barna, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat că temele alese în campania electorală a lui Kelemen Hunor „au fost foarte bine gândite, bine alese, bine ţintite şi au ajuns la comunitatea maghiară şi la cetăţenii din toate judeţele României”.

În ce privește turul II al alegerilor prezidențiale, liderul deputaților UDMR, Korodi Attila a precizat că Uniunea încă nu a luat o decizie dacă va susține sau nu vreunul dintre candidații rămași în cursă. ”Este un moment care face parte din acţiunea democratică a unei ţări şi trebuie să participe la vot, dar dacă va fi o recomandare, dacă vom îndrepta comunitatea către o opţiune, se va decide miercuri. Eu sunt mai rezervat de a merge către această direcţie”, a spus Korodi.

Citeşte şi:

Rezultatele finale din primul tur al alegerilor prezidențiale: Klaus Iohannis – 37,82 %, Viorica Dăncilă – 22,26%, Dan Barna – 15,02%

Kelemen Hunor a votat la prezidenţiale. Ce a spus despre ceilalţi candidaţi: „Nimeni nu este perfect”

Kelemen Hunor: ”Sper să nu mai existe astfel de campanie niciodată”

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă