Mergi direct la conținut »
Tentativă de atentat în Bruxelles | Autorul atacului era un simpatizant al Statului Islamic
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Tentativă de atentat în Bruxelles | Autorul atacului era un simpatizant al Statului Islamic

Autorul atacului din Bruxelles, care a încercat să detoneze o bombă cu cuie în Gara Centrală, este un simpatizant al grupării teroriste Statul Islamic, a anunțat procuratura belgiană, în urma unei percheziții efectuate la locuința acestuia, relatează Reuters.

Bărbatul, care locuia în cartierul Molenbeek, avea în locuința sa substanțe chimice și materiale ce pot fi folosite în producerea unor explozivi. Autoritățile belgiene au ajuns astfel la concluzia că bomba pe care acesta a încercat să o detoneze a fost făcută acolo, în suburbia Molenbeek din aglomeraţia Bruxellesului.

”Există de asemenea indicii potrivit cărora suspectul simpatiza organizaţia teroristă Statul Islamic”, au anunţat procurorii miercuri.

Marocanul, în vârstă de 36 de ani a fost ucis de militari după ce a încercat să-i atace, strigând ”Allah Akbar”. Incidentul a avut loc chiar în Gara Centrală, aflată în apropiere de Piața Centrală din capitala Belgiei.  În Molenbeek au locuit şi prin această comună au trecut numeroşi suspecţi în atentatele de la Paris şi Bruxelles.

Close
Închide
  Close