De Daniel Ionașcu,

”Se încearcă o descurajare a ceea ce înseamnă investitori în România, fie a citirii în mod iresponsabil a proiectului de rectificare.

Deși nu mai este incriminată, subminarea economiei naționale este cel puțin rușinoasă”, a declarat Teodorovici, la Guvern.

Cum se face redistribuie banii

Acesta a dat detalii despre rectificarea bugetară, după ce aceasta a fost adoptată de către Executiv.

Acesta a spus că PIB-ul a crescut cu 9 miliarde de lei și că în acest an PIB-ul României a crescut peste 1.000 de miliarde de lei.

Potrivit lui Teodorovici, rectificarea se bazează pe faptul că în construcții activitatea a crescut cu 6,6%, serviciile au urcat cu 5,7%, iar agricultura cu 3%.

”Deficitul în mod clar nu este în pericol. Prevede respectarea deficitului de 2,76%.

Rectificarea bugetară asigură plata în întregime a salariilor, pensiilor, a sumelor necesare investițiilor.

Nimeni nu trebuie să își facă niciun fel de grijă pentru salarii sau pensii, nici pentru decontarea facturilor”, a mai spus Teodorovici.

Aproape un miliard de euro pentru autoritățile locale

Acesta a spus că există aproape un miliard de euro pentru autoritățile locale.

Din cele 4,4 miliarde de lei, o sumă de 2,9 miliarde se duc pentru echilibrare, din care 1,4 miliarde pentru cheltuieli sociale și prioritizări.

Un miliard de lei sunt alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în vreme ce alte 700 de milioane de lei sunt disponibile la Ministerul Dezvoltării.

Concomitent, se vor aloca 135 de milioane de lei pentru plata taxei auto, dar și
500 de milioane de lei se alocă pentru a remedia efectele calamităților.

”Nu sunt tăieri, sunt supradimensionări”

Teodorovici a spus că nu sunt tăieri de bugete sau investiții, ci doar se realocă sume acolo unde existau ”supradimensionări”.

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă