Mergi direct la conținut »
Teze unice la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a vor fi aplicate semestrul acesta în școlile din Capitală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Teze unice la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a vor fi aplicate semestrul acesta în școlile din Capitală

Teze unice la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a vor fi aplicate semestrul acesta în școlile din Capitală

Semestrul acesta, elevii claselor a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a din București vor susține teze unice, pentru a-i pregăti pe aceștia pentru examenele de Evaluare Naționale și Bacalaureat, a anunțat inspectorul școlar general adjunct, Liliana Maria Toderiuc-Fedorca.

Tezele unice de la gimnaziu și liceu vor fi susținute în semestrul al II-lea la nivelul școlii, deci cu „subiecte care vor fi realizate în cadrul catedrei, de către toți profesorii din școală de Limba română și Matematică la gimnaziu, precum și de către toți profesorii cu discipline de Bacalaureat la nivelul liceului”, a explicat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general adjunct.

„Tezele cu subiecte unice le-am decis noi (Inspectoratul Școlar al Municipiului București – n.red), nu sunt o sugestie din partea Ministerului Educației. Este un plan pe care ni-l asumam la nivelul ISMB“, a declarat Liliana Maria Toderiuc-Fedorca pentru sursa citată.

„La Colegiul Național Gheorghe Lazăr, toate tezele sunt cu subiect unic, iar elevii sunt așezați ca la examen. Ne dorim să simulăm efectiv condițiile de evaluare“, a adăugat inspectorul școlar.

Printre obiectivele aplicării tezelor cu subiect unic la clasa a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a se numără:

  • pregătirea elevilor cu condițiile de examen
  • pregătirea elevilor cu subiecte făcute de altcineva decât de profesorul de la clasă
  • majorarea procentului de elevi cu note peste 5 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2019

Decizia ISMB vine după ce ministrul Ecaterina Andronescu a anunțat că școlile din toată țara trebuie să organizeze cursuri remediale, pentru a obține rezultate mai bune decât până acum la Evaluarea Națională și Bacalaureat. La recomandarea Ministerului Educației, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat astăzi un plan de măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor la Evaluarea Națională 2019.


Citește și

Mihai Neșu și-a regăsit talentul copilăriei! A revenit la o veche pasiune, care putea să-i fie meserie: „Încerc să mă relaxez și să fac ceva util și pentru ceilalți”

 

Close
Închide
  Close