Mergi direct la conținut »
Teorie privind atacul asupra fostului spion rus: Ținta atacului cu agent neurotixic ar fi fost fiica lui Skripal
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Teorie privind atacul asupra fostului spion rus: Ținta atacului cu agent neurotixic ar fi fost fiica lui Skripal

Teorie privind atacul asupra fostului spion rus: Ținta atacului cu agent neurotixic ar fi fost fiica lui Skripal

Nepoata lui Sergei Skripal, care locuiește în Rusia, a vorbit cu presa și a declarat că din punctul ei de vedere ținta atacului cu agent neurotoxic ar fi fost fiica fostului spion, iar cea care a pus la cale atacul ar fi fost mama soțului acesteia, scrie The Sun.

Rudele lui Skripal arată cu degetul spre soacră a Iuliei, spunând că aceasta, ofițer de grad înalt în serviciile de securitate ruse, ar fi cea care a pus la cale atacul cu agentul neurotoxic. Soacra Iuliei, care nu a fost identificată, ar fi fost furioasă că fiul ei s-a căsătorit cu fiica unui bărbat care a trădat 300 de agenți ruși.

Victoria, în vârstă de 45 de ani din Yaroslavl, la nord-est de Moscova, nepoata lui Skripal a spus presei că: „Opinia mea este că atacul nu l-a vizat pe unchiului Serghei, ci pe fiica sa”.

„Soacra nu a acceptat-o pe Iulia și a crezut că, dacă este fiica unui trădător, atunci ea însăși și-ar trăda țara. Metoda este tipică pentru femei. Femeilor le plac otrăvurile, consideră că acest tip de represalii este frumos”, a mai spus Victoria.

Agentul neurotoxic cu care a fost otrăviți Serghei Skripal și Iulia i-ar fi fost implantat în gantă fiicei sale înainte ca aceasta să plece de la Moscova spre Marea Britanie.

Serghei Skripal și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, se află în continuare în spital, în stare geravă după ce au fost expuși la un agent neurotoxic din familia agenților Novichok, dezvoltați de către armata rusă.

Încidentul a creat un conflict internațional de proporții, Marea Britanie luând decizia de a expulza 23 de diplomați ruși de pe teriroiul Regatului Unit, iar Moscova a replicat că va recurge la același gest în semn de protest.

Aliații Marii Britanii, Germania, Franța și Statele Unite, au emis un comunicat comun prin care critică Rusia pe care o consideră principalul vinovat pentru otrăvirea lui Skripal și pentru expunerea civililor la o substanță neurotoxică.


Citește și: Compania aeriană Ryanair renunță și la zborurile din Craiova, după Oradea și Timișoara


Close
Închide
  Close