Mergi direct la conținut »
UPDATE / Poliţia britanică nu a primit nicio revendicare pentru cele trei colete suspecte găsite la Londra. Unul dintre ele a provocat un mic incendiu la Aeroportul Heathrow
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE / Poliţia britanică nu a primit nicio revendicare pentru cele trei colete suspecte găsite la Londra. Unul dintre ele a provocat un mic incendiu la Aeroportul Heathrow

UPDATE / Poliţia britanică nu a primit nicio revendicare pentru cele trei colete suspecte găsite la Londra. Unul dintre ele a provocat un mic incendiu la Aeroportul Heathrow

Unitatea de contraterorism a poliţiei londoneze a deschis o anchetă după ce trei pachete suspecte au fost primite, marţi, în trei birouri situate în două aeroporturi şi una din gările principale din capitala britanică. Unul dintre colete a provocat un mic incendiu într-un imobil de birouri de la aeroportul Heathrow din Londra, dar nicio persoană nu a fost rănită.

UPDATE 2 – ORA 16.30: Poliţia britanică nu a primit nicio revendicare pentru cele trei colete cu bombe trimise marţi la două aeroporturi şi o gară feroviară majoră din Londra, a anunţat, miercuri, un oficial de rang înalt din domeniul combaterii terorismului, citat de Reuters.

Dean Haydon, coordonator naţional pentru combaterea terorismului, a declarat că nu poate exclude posibilitatea ca mai multe astfel de dispozitive să existe, însă el le-a caracterizat pe acestea drept mici şi pretinde că nu au fost concepute pentru a ucide.

Coletele au fost expediate din Republica Irlanda, potrivit unei surse europene guvernamentale, iar serviciul de poliţie din Irlanda ajută la investigaţie.

Haydon a spus că pachetele şi timbrele de pe colete erau similare în cele trei cazuri. Ele nu conţineau nimic altceva în afară de dispozitive şi, deşi erau de mici dimensiuni, oricine le-a asamblat ar fi trebuit să aibă cunoştinţe privind construirea unui dispozitiv incendiar.

„Pentru moment nu există nimic care să indice motivaţia, expeditorul, ideologia. Nu ştim cine le-a trimis, nu emitem nicio judecată în prezent dacă există vreo conexiune cu terorismul legat de Irlanda de Nord”, le-a spus el reporterilor.

Conflictul din Irlanda de Nord s-a soldat cu mii de victime de la sfârşitul anilor ’60 şi până la Acordul de pace din Vinerea Mare din 1998, în principal în Irlanda de Nord, dar şi în Republica Irlanda şi Marea Britanie. Mici grupuri care se opun Acordului din Vinerea Mare au rămas însă active, notează sursa citată.

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A ucis patru copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!
Recomandări

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A ucis patru copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!

UPDATE – 6 martie, ora 07.30: Pachetele poştale cu dispozitive explozive trimise marţi la principalul aeroport londonez şi în alte două locuri aveau timbre irlandeze şi poliţia irlandeză acordă acum asistenţă ofiţerilor specializaţi în combaterea terorismului, relatează televiziunea Sky News, care a obținut și fotografii cu acele colete.

Timbrele, în formă de inimă, au fost emise anul trecut de către serviciul poștal al Irlandei.

Unul dintre colete a provocat un mic incendiu într-un imobil de birouri de la Aeroportul Heathrow din Londra, dar nimeni nu a avut de suferit.

Poliţia londoneză a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu aceste informaţii.

„Pachetele poştale, toate de format A4, au fost evaluate de ofiţeri specialişti ca fiind dispozitive explozive improvizate de mici dimensiuni”, a comunicat, ieri, poliţia metropolitană.

Cele trei dispozitive, trimise la aeroporturile Heathrow şi London City şi la gara Waterloo, ‘par capabile de a aprinde un mic foc la deschidere’, a indicat aceeaşi sursă. Poliţia metropolitană a recomandat vigilenţă la nodurile de transport din Londra, solicitând să fie informată despre orice pachet suspect, potrivit Agerpres.

FOTO – Sky News


Citește și… Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul nașterii! Fetița ei este sănătoasă


 

Close
Închide
  Close