Inundațiile care au lovit în ultima perioadă sud-vestul țării au făcut ca circulația trenurilor care trebuiau să ajungă prin Drobeta Turnu Severin spre mare au fost întoarse din drum spre Lugoj de unde urmau să fie preluați de o altă garnitură, scrie Digi 24.

Este vorba despre un tren care a părăsit Gara de Nord din Timişoara duminică, 23 iunie, la ora 17.30, şi de un altul care a plecat spre Marea Neagră tot duminică, la ora 19.30.

Oficialii CFR susţin că circulaţia trenurilor este oprită în judeţul Mehedinţi, iar CFR Infrastructură a dispus plecarea trenurilor de călători pe un alt traseu.

„Trenul fost rerutat pe o rută ocolitoare, necesită întoarcerea pe o secţiune mare de traseu, urmându-şi apoi traseul spre litoral. CFR Călători a dispus regionalelor să ofere asistenţă călătorilor din tren în staţiile Simeria, Craiova şi Bucuresti. Chiar şi Constanţa, dacă va mai fi cazul, în momentul sosirii la destinaţia finală”, a declarat Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt CFR Călători, citat de Digi24.ro.

“S-a dat apă, care cum a putut să ia. Nu au dat nimănui individual. Câte un bax de apă la un vagon. În vagonul alăturat sunt 40 de elevi. Un vagon! Au dat un bidon de apă la 40 de elevi. Am încercat să sun la SMURD la Făget, să aducă cineva de mâncare. Între timp am plecat de acolo şi nu au reuşit să vină. Oamenii sunt foarte agitaţi. Nimeni nu spune nimic. Dau din umeri, nu sunt nici ei informaţi. La Făget ne-am oprit iar, a plecat locomotiva, nu avea apă. Au umplut locomotiva cu bidoane de 2 litri de apă. Ne-a spus conductorul”, a declarat unul dintre călători, pentru Digi TV.

Potrivit Adevărul, trenul care a plecat duminică la ora 17:30 din Timișoara va ajunge la Mangalia marți, la ora 00:30.


Citește și:Dragnea nu e VIP în pușcărie. Fostul lider PSD și președinte al Camerei Deputaților e tratat ca un deținut de rândGreșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu