De Bobi Neacșu,

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, încearcă pe toate căile juridice să scape de pedeapsa primită în dosarul angajărilor fictive. Liviu Dragnea a făcut la începutul anului o contestaţie la executare, prin care urmăreşte să iasă din spatele gratiilor.

Procesul a fost amânat pentru 18 februarie de judecători pentru că niciunul dintre cei doi avocaţi nu a venit miercuri la proces, notează Digi24. Unul a invocat probleme de sănătate, iar celălalt a cerut preschimbarea termenului de judecată.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a doi căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

În 30 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins o contestaţie la executare formulată de fostul lider social-democrat. Dragnea le-a spus atunci judecătorilor că stă nevinovat de 8 luni la închisoare și că a fost condamnat de un complet constituit fără respectarea legii.

„Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam sa plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri. Și eu am dreptul la proces”, a spus el.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman.

Citeşte şi:

NATO, avertisment prin vocea lui Mircea Geaonă: ”Rachetele chineze pot lovi Europa şi SUA”

Afacere profitabilă pentru Dragoș Anastasiu, patronul firmei Eurolines și apropiat al PNL. E la un pas să pună mâna pe un teren public, la o treime din prețul expertizei!

De ce Parchetul General nu elucidează dosarul ce o vizează pe soția președintelui Iohannis

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre