Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Trupul neînsufleţit al lui Ducu Darie a fost depus la Teatrul Bulandra. Actrița Oana Pellea, îndurerată, la căpătâiul regizorului

Trupul neînsufleţit al lui Ducu Darie a fost depus la Teatrul Bulandra. Actrița Oana Pellea, îndurerată, la căpătâiul regizorului

Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Darie a fost depus vineri seară, la ora 20.00, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra din Bucureşti. Înmormântarea regizorului va avea loc duminică, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu.

De Livia Lixandru, Vlad Chirea (foto),

Anunţurile privind funeraliile regizorului au fost făcute de reprezentanţii Teatrul Bulandra, instituţia de cultură pe care Alexandru Darie a condus-o timp de 17 ani.

Oana Pellea, Andreea Esca, Emilia Popescu și Marian Râlea s-au aflat printre cei care au venit vineri seara la Teatrul Bulandra, pentru a-i aduce regizorului un ultim omagiu.

Holul Teatrului Bulandra, care duce spre Sala Liviu Ciulei, a fost pregătit cu ghivece cu flori și cu un banner cu imaginea marelui regizor Alexandru „Ducu” Darie.

Cei prezenți nu și-au putut stăpâni lacrimile, iar actrița Oana Pelea a fost surprinsă într-un moment cutremurător, aceasta fiind la un pas să se prăbușească de durere. Președintele Klaus Iohannis a trimis o coroană din flori, în semn de apreciere șu recunoștință pentru unul dintre cei mai iubiți regizori.

Nu s-a aflat pe „nicio listă de transplant”

Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de ani, de ciroză. Regizorul, fiul regretatului actor Iurie Darie, era internat la Spitalul Fundeni, pe secția de terapie intensivă. Acesta a fost diagnosticat în urmă cu trei ani cu ciroză hepatică, însă nu s-a aflat pe „nicio listă de transplant”, așa cum s-a vehiculat în presă.

De asemenea, Agenţia Naţională de Transplant (ANT) a precizat joi că regizorul Alexandru Darie nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant în vederea efectuării unui transplant hepatic.

Close
Închide
  Close