Mergi direct la conținut »
Uber se lansează la Iași, al cincilea oraș din România în care serviciul este prezent. Actorul Marius Manole, primul utilizator
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Uber se lansează la Iași, al cincilea oraș din România în care serviciul este prezent. Actorul Marius Manole, primul utilizator

Uber se lansează la Iași, al cincilea oraș din România în care serviciul este prezent. Actorul Marius Manole, primul utilizator

Compania de transport Uber își lansează serviciile la Iași, acestea fiind disponibile chiar de astăzi, 21 februarie, iar actorul Marius Manole a fost primul utilizator al serviciului din orașul său natal.

Iași devine, astfel, al cincilea oraș din România în care compania este prezentă, după București, Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara.

Tariful de bază pentru serviciul Uber X este de 2 lei, pe minut se taxează 0,3 lei, iar kilometrul costă 1,8 lei. Există un tarif minim de 7 lei și tot 7 lei costă și anularea cursei de către pasager.

Compania derulează și o campanie de promovare în Iași, oferind reduceri.

Astfel, introducând codul HelloIasi, orice ieșean poate beneficia gratis de prima călătorie, în limita a 10 lei, însă.

„Suntem bucuroși să lansăm serviciul în Iași, al cincilea oraș din România în care Uber este disponibil. Iași a ales Uber în aceeași măsură în care Uber a ales Iași – mii de ieșeni au deschis aplicația cel puțin o dată în ultimele șase luni. Astăzi, orașul Iași se alătură altor zeci de orașe europene care au Uber – Paris, Londra, Berlin, Praga, Amsterdam, Lisabona, Varșovia și multe altele.

Ne dorim ca Uber să devină un partener al autorităților locale pentru a rezolva problema traficului aglomerat, pentru a reducere poluarea dar și pentru a face din Iași un oraș mult mai prietenos cu turiștii” a declarat Nicoleta Schroeder, directorul general al Uber România

Actorul Marius Manole, primul client din Iași

Primul client al Uber în Iași a fost actorul Marius Manole. Acesta s-a declarat bucuros că serviciul este acum disponibil și în orașul său natal.

„Agitația vieții de artist presupune, printre altele, și multe deplasări. Pentru mine, cele mai multe zile încep cu o repetiție și se termină cu unul sau două spectacole. Folosesc Uber atât în România cât și în străinătate și mă bucur nespus că Iași, orașul meu natal, a mai făcut un pas important spre modernizarea transportului urban”, a declarat Marius Manole.

Taximetriștii cer interzicerea Uber și Taxify

Pe de altă parte, Uber se află în centrul unui scandal cu taximetriștii.

Aceștia au protestat de mai multe ori în ultima vreme, cerând interzicerea serviciilor Uber, Taxify, Bla Bla Car și a aplicațiilor Clever Taxi și Star Taxi, acuzând că acestea nu dețin autorizații și avize, astfel că fac o concurență neloială și evaziune fiscală.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Confederația Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), condusă de către Vasile Ștefănescu, consideră că aceste companii fac „piraterie”.

Taximetriștii au obținut promisiunea Guvernului pentru reglementarea situației, iar reprezentanții Uber susțin la rândul lor reglementarea, însă în alt sens. Aceștia doresc ca ride-sharing-ul să fie legalizat separat de activitatea de taximetrie, astfel încât șoferii săi să poată continua activitatea.

Pe de altă parte, mulți clienți Uber au început să se plângă în ultimul an de calitatea serviciului, mai ales de când șoferii au posibilitatea de a anula cursele.

Uber a fost declarată de către Curtea Europeană de Justiție drept companie de transport.

Close
Închide
  Close