MENIU CAUTĂ
27 Mai. 2012 18:51

Uite în câte locuri „l-a muşcat” Cobra! Faţa tumefiată a lui Lucian Bute, «spartă» în 11 locuri de pumnii necruţători ai lui Carl Froch

Distribuie

Pentru a afla cât de grave sunt loviturile încasate de Lucian Bute, dar şi ce riscă boxerul din punct de vedere medical, Libertatea a consultat un specialist: dr. Teodor Dan Potecă, medic chirurg la Spitalul Colentina. “Ţinând cont de faptul că şi eu am făcut sport de performanţă, adică handbal, vă pot explica exact în cât timp se poate reface sportivul, dar mai ales ce riscă acesta. De exemplu, loviturile la frunte trec rapid dacă nu există hematoame intracraniene. Trebuie neapărat făcut un examen neurologic, pentru a se stabili dacă există sau nu complicaţii. Nu-i de joacă”, ne-a declarat dr. Potecă.
Acesta a continuat: “Pumnii primiţi în ureche şi în bărbie i-au afectat, probabil, echilibrul în timpul meciului. Aici poate fi şi mai grav. În timp, la boxeri pot apărea afecţiuni serioase, precum Parkinson, epilepsie şi tulburări de auz şi de vedere”. Există şi veşti mai puţin alarmante: “Pomeţii, arcadele şi ochii se refac destul de repede. Complicaţii pot apărea la piramida nazală, dacă lovitura a fost puternică. Dar nu cred că este cazul lui Bute. De asemenea, buzele şi dinţii nu ridică probleme grave de refacere”, a încheiat doctorul Teodor Dan Potecă.

Psihologul îl poate ajuta

Legat de starea psihică a lui Lucian, medicul Potecă ne-a declarat: E firesc să fie dărâmat psihic. Nu e uşor ca dintr-un campion să te transformi, după un singur meci, în victimă. Dar sunt convins că Bute îşi va reveni. Îl sfătuiesc să meargă la psiholog, chiar îl poate ajuta. Important ar mai fi ca familia şi prietenii să-i fie aproape. Doar aşa poate depăşi această înfrângere'.

Despre meci:

185 de pumni a încasat Bute de la Froch
2.500.000 $ a luat românul pentru meciul din Anglia
10 gale a boxat Lucian din postura de campion
785 de secunde a rezistat Lucian în faţa lui Froch
1 A fost primul eşec al lui Bute la profesionişti
56 de luni a păstrat Lucian centura de campion IBF

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii