Operaţiunea de anesteziere a celor doi lei şi a celor doi tigri a durat aproape patru ore, câte o oră pentru fiecare animal. În cele din urmă, acestea au fost urcate într-un camion, în cuşti speciale, cu care vor călători până în oraşul Zürich din Elveţia, unde vor ajunge mâine după amiază.
Abia joi tigrii şi leii din Oneşti vor ateriza pe Aeroportul din Johannesburg, din Africa de Sud. Vor fi îmbarcate din nou într-un camion, care le va lăsa la noul lor cămin, Lionsrock, o rezervaţie de 1.242 de hectare, proprietate a Fundaţiei Vier Pfoten. Până în prezent, organizaţia a dus aici 35 de lei şi trei tigri, de la grădinile zoologice din România,.
Moment critic pentru tigrul Tina
Doi medici veterinari, specializaţi în anestezierea animalelor mari, dar şi asistenţi au pregătit dozele de tranchilizant, cât să le ţină adormite, dar să nu le omoare. Chiar şi aşa, sedarea animalelor nu a fost fără emoţii. Tigroaica Tina a avut un moment care i-a ţinut cu respiraţia tăiată pe cei doi veterinari ai fundaţiei. În cele din urmă, după ce a fost urcat pe pătură în cuşca din camion, tigroica şi-a revenit.
Veterinarii au observat că atât leii, cât şi tigrii sunt într-o stare de sănătate foarte bună. Tigrii cântăresc între 160 şi 180 de kilograme, iar leii se apropie de 100. „Tigrii sunt în stare foarte bună. Luăm sânge, verificăm parametrii de sănătate. Sperăm ca totul să decurgă bine. Drumul presupune un stres, dar avem deja o experienţă bogată şi credem că vor ajunge cu bine în Africa de Sud”, ne-a spus medicul Cornel Stoenescu.
Cheltuiau 200.000 de lei anual cu felinele
În grădina zoologică din Oneşti, mai rămân câteva păsări Emu, un cerb carpatin, câteva găini şi nişte măgari. Totodată, vor fi mai mulţi bani la bugetul local, deoarece numai pe hrana şi îngrijirea felinelor se duceau aunal peste 200.000 de lei.
„Oneştiul nu pierde nimic că predă aceste feline. Din 2007, grădina este închisă pentru public, deoarece nu îndeplineşte normele europene în domeniu. Mai mult, oraşul câştigă 2 miliarde, sumă care era alocată pentru hrana şi îngrijirea acestor animale. Avem de gând să extindem grădina zoologica, dar nu avem încă fondurile necesare, acum ne concentrăm pe investiţii la Spitalul Oneşti”, a precizat primarul oraşului, Lauenţiu Neghină.
 

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
RECOMANDĂRI