Mergi direct la conținut »
Pilotul avionului prăbușit în Etiopia a raportat probleme și a cerut să se întoarcă pe aeroport
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Pilotul avionului prăbușit în Etiopia a raportat probleme și a cerut să se întoarcă pe aeroport

Pilotul avionului prăbușit în Etiopia a raportat probleme și a cerut să se întoarcă pe aeroport

Pilotul aeronavei Boieng 737 Max 8 a Ethiopian Airlines, prăbușit duminică la scurt timp după decolare, a raportat probleme către turnul de control și a cerut să se întoarcă, înainte de a pierde legătura.

„Pilotul a spus că are dificultăți și a cerut să se întoarcă. A primit autorizația de aterizare”, a declarat directorul executiv al companiei aeriene, Tewolde GebreMariam, după ce a vizitat locul accidentului.

De asemenea, site-ul de monitorizare a zborurilor, Flightradar24, a scris pe pagina sa de Twitter că avionul a avut o viteză verticală instabilă după decolare.

Avion Ethiopian Airlines s-a prăbușit la scurt timp după decolarea din Addis Abeba, duminică dimineață, omorând 157 de persoane la bord.

Aeronava Boeing opera curse de patru luni și decolase de la Addis Abeba spre Nairobi. La doar șase minute după decolare, turnul de control a pierdut legătura radio cu echipajul de la bord, iar apoi aeronava s-a prăbușit lângă Bishoftu, la sud-est de Addis Abeba.

Potrivit șefului companiei aeriene, la bordul aeronavei se aflau 32 de kenyeni, 18 canadieni, 9 etiopieni, 8 chinezi, 8 italieni, 8 americani, 7 britanici, 7 cetățeni francezi, 6 egipteni, 5 pasageri din Olanda, 4 cu pașapoarte ONU, câte 4 indieni și slovaci, câte trei ruși, austrieci și suedezi; câte doi marocani, spanioli, polonezi, israelieni și câte unul din Belgia, Indonezia, Uganda, Yemen, Sudan, Togo, Serbia, Mozambic, Norvegia, Rwanda, Irlanda, Somalia, Arabia Saudită și Africa de Sud.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Duminică dimineață, avionul a aterizat pe aeroportul din Addis Abeba de la Johannesburg, iar la manșă era Căpitanul Yared Getache, un pilot care avea peste 8.000 de ore de zbor, scrie Ethiopia Observer.

Boeing 737-MAX 8 este același model care a decolat în octombrie de pe aeroportul din Jakarta și s-a prăbușit în Marea Java câteva minute mai târziu.

Fotografie principală: EPA


Citește și: Analiză BBC despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European: „PSD o consideră dușmanul lor de moarte”


 

Close
Închide
  Close