Mai mulţi pasageri s-au văzut la revenirea în Statele Unite cu teste COVID-19 perimate şi cu vize expirate, ceea ce a determinat consulatul chinez din San Francisco să înainteze o plângere oficială pe lângă compania Delta, potrivit presei din China.

„Pentru a respecta cerinţele de curăţenie de la Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong (PVG) care au fost emise de guvernul chinez la 21 decembrie, zborul 287 de la Seattle la Shanghai s-a întors (la Seattle) în timp ce se afla în drum spre Shanghai”, a precizat un purtător de cuvânt al companiei Delta Air Lines pentru AFP.

„Noile proceduri de curăţenie necesită o perioadă considerabil extinsă şi nu sunt viabile pe plan operaţional pentru Delta”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Delta Air Lines, fără a mai multe precizări legate de procedurile în cauză.

În ultimele zile, mii de zboruri au fost anulate de companiile aeriene din întreaga lume, numeroşi piloţi şi echipaje fiind bolnavi sau în carantină din cauza variantei Omicron a COVID-19, extrem de contagioasă.

De asemenea, numeroase autorităţi au înăsprit restricţiile, autorităţile chineze fiind deosebit vigilente în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de la Beijing, care încep în mai puţin de 40 de zile.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News