Wyatt a adormit într-o duminică seara la începutul lunii octombrie, după o nuntă. A doua zi, mama lui, Amy, nu a mai putut să-l trezească. „A fost groaznic”, a spus ea. „Am încercat să-l trezesc și s-a întors să doarmă la loc. Strigam, Wyatt, Wyatt, Wyatt! Dar degeaba, el dormea la loc”.
Wyatt a fost internat la Spitalul de Copii Norton unde a dormit încă 10 zile. Doctorii au efectuat numeroase teste pentru a determina ce s-a întâmplat, dar rezultatele arătau că nu există nicio problemă „Probabil că niciodată nu vom ști niciodată ce s-a întâmplat, dar îl supunem unui tratament de detoxifiere și sperăm să fie bine”, a spus Shaw.
Pentru a-l trezi, doctorii au folosit medicamente utilizate în mod normal pentru a trata convulsiile. După ce s-a trezit, Wyatt a avut probleme cu mersul în picioare și vorbind, dar starea lui se îmbunătățește și el înțelege ce i s-a întâmplat.
Somnul este, în mod normal, reglementat de ceasul nostru biologic intern, aceasta fiind una dintre concluziile cercetătorilor care au obținut Premiul Nobel pentru Medicină în 2017 . Se crede că somnul este necesar pentru ca creierul să se odihnească și să se regenereze, iar nenumăratele studii despre privarea de somn arată insomniile au efecte negative asupra organismului.
Recordul mondial pentru cea mai lunga perioada pe care cineva a petrecut-o treaz este deținut de Randy Gardner, care a reușit să stea treaz 264,4 ore (11 zile 25 minute). În această perioadă, medicii au văzut schimbări cognitive grave, raportând halucinații, paranoia și pierderea memoriei pe termen scurt.
Nu există, însă, o înregistrare oficială pentru cea mai lungă perioadă de timp adormită.
Citește și: Presa britanică scrie despre decizia României de a elibera deținuți: „Criminalilor români li se permite să meargă în Marea Britanie”