Mergi direct la conținut »
Un băiat de 13 ani lucrează deja într-un laborator universitar și creează medicamente
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un băiat de 13 ani lucrează deja într-un laborator universitar și creează medicamente

Un băiat de 13 ani lucrează deja într-un laborator universitar și creează medicamente

Daniel Liu a împlinit, ieri, 13 ani, dar lucrează deja de doi ani într-un laborator universitar acolo unde, împreună cu echipa sa, dezvoltă o serie de medicamente prietenoase cu mediul înconjurător. Anul viitor, copilul care este ”un geniu” în adevăratul sens al cuvântului, va începe să studieze la Harvard sau MIT, scrie ACB News.

Daniel va merge de anul viitor la una dintre cele mai prestigioase universități din lume, dar până atunci își împarte timpul între liceu și laboratorul Universității din Toledo, acolo unde lucrează încă de când avea doar 11 ani.

Dr. Michael Young, un profesor asistent universitar specializat în chimie, care face parte din echipa lui Daniel, a declarat că la început era sceptic dacă ar trebui să i se permită unui copil atât de tânăr să intre într-un laborator. Dar după ce acest lucru s-a întâmplat, cadrul universitar spune că este încântat să-l sprijine pe Daniel în tot ceea ce face.

„Să fiu sincer, uneori este un pic intimidant pentru mine. Mă gândesc la mine, ce aș face astăzi dacă aș fi fost atât de bun la vârsta lui?”, mărturisește Dr. Michael Young. El adaugă că ”Bănuiesc că nu va dura mult până va ajunge să îmi spună lucruri pe care eu nu le știu”.

„Este un geniu”, a spus un alt membru al echipei lui Daniel, dr. Mohit Kapoor, cercetător postdoctoral. „El știe cele mai multe lucruri care se petrec în acest laborator”.

Iar declarația că Daniel este un geniu nu e întâmplătoare. La primul examen pe care îl susține orice angajat al laboratorului, tânărul a obținut 99 de puncte, în condițiile în care scorul mediu obținut este de 50.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Echipa de cercetare din care face parte Daniel este formată din trei persoane și încearcă să descopere un mod mai ieftin și mai ecologic de a produce pesticide și medicamente farmaceutice.

Micul geniu este încântat că poate să lucreze într-o astfel de echipă spunând că unul dintre obiectivele sale este cel de a crea produse care să îmbunătățească societatea în care trăim. „Aș dori să dezvolt medicamente pentru a ajuta persoanele care suferă de boli sau afecțiuni medicale”, a spus el.

Deocamdată, în plus față de cercetarea în laborator, el este și la școală. „Fac toate cursurile aici, la universitate, dar sunt înscris și la liceu. Primesc note acolo pentru ceea ce fac aici”, a explicat el.

Foto: ABC News


Citește și: Ce este ”Sindromul Italia”. Anul trecut, la Institutul Socola din Iași au fost internate 150 de femei


Close
Închide
  Close