Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un băiat de 9 ani a reușit să schimbe o lege veche de aproape 100 de ani: Era învechită...

Un băiat de 9 ani a reușit să schimbe o lege veche de aproape 100 de ani: Era învechită…

Un băiat de 9 ani din Colorado a reușit să convingă consiliul local al orașului său să modifice o lege veche de aproape 100 de ani: interzicerea bătăilor cu bulgări, scrie People.

Dane Best, de 9 ani, spune că a fost șocat să afle că bătăile cu bulgări de zăpadă sunt interzise în orașul Severance, Colorado, așa că s-a decis să schimbe acest lucru. „Era o lege jalnică. Am încălcat-o de foarte multe ori. Cred că este o lege învechită. Vreau să pot arunca un bulgăre de zăpadă fără a avea probleme”, a declarat copilul.

Potrivit Tribune, legea face parte dintr-o ordonanță instituită în momentul înființării orașului în 1920, care prevede: „Este ilegală ca orice persoană să arunce o piatră sau orice alt proiectil către orice persoană, animal, clădire, arbori sau alte proprietăți publice sau private; sau la împotriva oricărui vehicul sau echipament destinat transportului de persoane sau bunuri”.

Bulgarii de zăpadă se încadrează în ceea ce orașul definește „proiectile”.

Dar acum, 98 de ani mai târziu, Best spune că este timpul ca această interdicție să fie eliminată. „Legea a fost creată cu mulți ani în urmă. Copiii de azi au nevoie de motive să se joace afară”, a declarat el în fața consiliului local al orașului.

Printr-o decizie unanimă, consiliul a aprobat adoptarea unui amendament care să permită aruncarea de bulgări prin oraș. Sala plină de copii și adulți a izbucnit în aplauze când un oficial al consiliului a făcut anunțul.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Primarul orașului a spus că cel mai bun lucru al acestei legi este că s-a dovedit că democrația nu ține cont de vârstă și s-a dovedit că toată lumea se poate implica.

Mama lui Dane a spus că fiul său a aflat de această lege atunci când a mers într-o excursie cu școala și s-a arătat revoltat, așa că ea l-a încurajat să facă ceva în această privință. „Suntem mândri de el pentru că a avut inițiativa de a face o schimbare, indiferent de cât de mică ar fi”, a declarat tatăl băiatului.


Citește și: Doctorul Ciomu al femeilor – După ce a uitat două foarfeci într-o femeie, chirurgul Ștefan din Constanța a cusut defectuos o pacientă, astfel încât „Trei ani nu am putut să fac nici măcar un control ginecologic”!


 

Close
Închide
  Close