MENIU CAUTĂ

Un băiețel nou-născut s-a aflat în pragul morții, de la un simplu sărut dat de mama lui. I-a transmis un virus ucigaș

Distribuie

Un băiețel nou-născut s-a aflat în pragul morții, de la un simplu sărut dat de mama lui. Copilașul de câteva zile a început să se simtă rău iar medicii i-au făcut imediat analize. Au aflat că contractase un virus, cel mai probabil transmis de mama lui care, din prea multă dragoste, l-a sărutat.

Băiețelul nou-născut a fost salvat de medicii din Marea Britanie după o luptă cruntă cu moartea. Infecțiile și virusurile sunt deseori fatale în primele luni de viață, pentru că nou-născutul nu are imunitatea formată. Lucy Kendall, în vârstă de 23 de ani, a devenit îngrijorată când băiețelul ei, Oliver, a refuzat să mai mănânce laptele, la numai 11 zile. Copilașul se zvârcolea și plângea, astfel că femeia și iubitul ei au mers în grabă la spital, relatează mirror.co.uk

Copilul a fost internat pe loc la reanimare, pe un pătuț încălzit și cu o mască de oxigen, sub perfuzii. După opt zile și nenumărate teste, copilul a fost diagnosticat ca fiind infectat cu virusul herpex simplex. ”Așa cum vă imaginați, am fost șocați și nu înțelegeam ce ni se spune””spunea femeia, care născuse pe 3 august.

Medicul a început să ne explice că virusul herpes simplex poate fi transmis unui nou-născut dacă o persoană este are o umflatură pe buză și sărută copilul sau doar îl atinge. Herpesul-umflatura de la buză- este foarte contagios atunci când erupe, dar rămâne contagios până la vindecare” a mai povestit femeia.

A fost îngrozitor. Nici unul dintre noi nu aveam semne de herpes, așa că am fost șocați. Boala se numește sărutul morții și ne-a devastat pe amândoi. A fost cea mai traumatizantă experiență, mai ales că eram pentru prima dată, mamă. Băiețelul a fost șase săptămâni pe antibiotice” și trebuie să-i facem regulat teste. Este înfricoșător să ai primul copil, darămite să treci printr-o astfel de experiență.

Virusul Herpes Simplex este extrem de periculos pentru copiii mici. Un băiețel a murit la zece zile după ce a luat virusul de la mama lui, în Manchester.

Unul din trei nou-născuți sunt afectați de boală, așa că stați la depărtare dacă aveți cea mai mică suspiciune de herpes. Mesajul meu este să-și respecți copilul și să iei distanță. Suntem norocoși, dacă am fi întârziat câteva ore am fi murit. Țineți-vă copii în siguranță” a transmis mama lui Oliver.


Povestea de groază a fetei care a reușit să scape de furia criminalei de la metrou. Magdalena Șerban a împins-o de trei ori în timp ce trenul intra în stație


 

Comentarii