De Ciprian Iana, Cristina Sterian,

“În urma confirmării celor 19 cazuri noi de buzoieni infectați cu noul coronavirus, am luat decizii importante în această noapte (n.r. – duminică noapte). În cadrul unei ședințe a CJCCI Buzău pe care am convocat-o de urgență, am stabilit măsura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poșta din municipiul Buzău, la propunerea Direcției de Sănătate Publică”, a anunțat Prefectura Buzău.

“Cei 19 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Institutul Victor Babeș din București. Cartierul carantinat are o populație de circa 2.000 de locuitori. Aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autoritățile locale”, a mai precizat Prefectura Buzău în comunicat.

Oamenii au luat virusul de la un bărbat de 41 de ani care și-a vizitat socrul de Paște, în localitatea ialomițeană Bărbulești.

Acesta a revenit apoi acasă și a intrat în contact cu familia, cu prietenii și cu alte cunoștințe. Pe 28 aprilie, buzoianul a început să prezinte semne de boală. A fost confirmat cu infecție cu coronavirus pe 1 mai, când a fost transportat la un spital din București, radiografia pulmonară efectuată la Buzău arătând că plămânii bărbatului sunt grav afectați.

Ulterior, alte 19 persoane, rude și cunoscuți de-ai bărbatului, au fost diagnosticate duminică seară cu coronavirus. Printre bolnavi se numără doi copii de un an, doi copii de 10 ani și unul de 12 ani.

În judeţul Buzău au fost confirmate, până acum, 40 de cazuri de infectare cu COVID-19. 

Citeşte şi:

Ministrul educației respinge ideea anulării examenelor: “Elevii cu COVID-19 pot susţine evaluarea națională și Bac-ul izolaţi”

Prognoza meteo pentru 4 mai. Vreme rece, cu ploi torențiale

Ronald Koeman, selecționerul Olandei, transportat de urgență la spital

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor