Un cățel care a intervenit la Manchester Arena în timpul atacului terorist a rămas traumatizat. „Sperăm să-și revină în curând”

14 septembrie 2017 12:34

Un cățel care a intervenit la Mancheste Arena în timpul atacului terorist, în urma căruia 22 de oameni au murit, a fost traumatizat de ceea ce a văzut. Ofițerul care face echipă cu Mojo, așa cum se numește cățelul, a explicat că patrupedul a început să sufere după ce a stat mai bine de 11 ore în arena afectată de atacul terorist, relatează The Telegraph.

Mojo a început să-și piardă blana, după ce a fost printre primii căței care au intervenit la Manchester Arena. Chiar și acum, la mai multe luni de la atac, cățelul în vârstă de șapte ani nu și-a revenit complet. Timp de 11 ore, el a revenit întreaga zonă, alături de ofițerul cu care face echipă, Phil Healy. Acesta a povestit că Mojo a revenit la stadion de mai multe ori în urma atacului, dar încă pare să fie traumatizat.

„Noaptea atacului a fost una foarte, foarte lungă. Mojo a efectuat căutări timp de mai bine de 11 ore. O săptămână după, el a început să sufere de alopecie. Blana sa a început să cadă, iar eu sunt sigur că totul a fost provocat de ce a văzut în noaptea aia”, a povestit ofițerul.

Mojo a avut sarcina de a se asigura că niciun alt dispozitiv nu se mai află pe stadionul Manchester Arena, după ce teroristul Salman Abedi s-a detonat, la sfârșitul unui concert susținut de Ariana Grande. 22 de oameni și-au pierdut viața în urma atacului, printre care și mulți copii.

„Din fericire, părul a început să crească din nou. După incident, i-am dat mai mult timp liber, i-am mărit porțiile de mâncare și i-am oferit anumite alimente când era cazul să revină la muncă”, a mai povestit ofițerul Phil Healy.

De altfel, acesta a subliniat că Mojo s-a întors la Manchester Arena, în urmă cu doar câteva zile, când stadionul a fost redeschis pentru un concert caritabil.

„Indiferent de cât de multe antrenamente faci, niciodată nu ești pregătit pentru ce a fost în noaptea aceea. Puteai să vezi pe fața lui, Nu voia să fie acolo, nimeni nu voia, însă aveam un lucru de făcut”, a mai povestit ofițerul. Rudele celor care și-au pierdut viața în atacul din luna mai au revenit recent pe Manchester Arena pentru un concert caritabil.


Citește și: EXCLUSIV | Andi Moisescu, despre viața și cariera sa. Care este adevărata relație cu Florin Călinescu


Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro