Mergi direct la conținut »
Un copil de 13 ani a pariat 80.000 de lire sterline de pe cardurile tatălui său. Devenise dependent de jocurile de noroc sportive
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un copil de 13 ani a pariat 80.000 de lire sterline de pe cardurile tatălui său. Devenise dependent de jocurile de noroc sportive

Un copil de 13 ani a pariat 80.000 de lire sterline de pe cardurile tatălui său. Devenise dependent de jocurile de noroc sportive

Un copil de 13 ani a pariat 80.000 de lire sterline de pe cardurile tatălui său, după ce a văzut anunțuri pentru casele de pariuri online, în timp ce viziona un meci de fotbal pe Wembley. Copilul, care este din Lancashire, Marea Britanie, a devenit astfel dependent de jocurile de noroc sportive și și-a finanțat acest viciu cu banii bărbatului.

El a creat un cont de pariuri, utilizând identitatea tatălui său, director de companie și a devenit dependent de jocurile de noroc sportive, plasând sute de pariuri pe săptămână pe meciuri de fotbal și cai, pariind câte 3.000 de lire sterline de fiecare dată. În total, s-au acumulat cheltuieli de 80.000 de lire sterline (peste 91.000 de euro), dar nu se spune nimic de vreun câștig.

„Nu aveam idee că jocurile de noroc ar putea fi o dependență precum fumatul, alcoolul sau drogurile. Mi s-a părut distractiv si am crezut ca si eu voi face bani. Era prea ușor. Trebuia să pun numele tatălui, adresa, data nașterii și detaliile cardului și apoi am bifat o rubrică în care am confirmat că am 18 ani. A durat doar câteva secunde pentru a te înregistra și a începe jocurile”, a precizat adolescentul, pentru Mirror.co.uk.

După acest incident, copilul a trebuit să vadă un psihoterapeut, care să-l ajute să-și reducă dependența, iar deputații solicită reglementări mai stricte privind publicitatea pentru a împiedica jocurile de noroc pentru copii.

Povestea acestui băiat apare într-un moment în care 25.000 de copii britanici, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani sunt dependenți de jocurile de noroc, potrivit dailymail.co.uk, care citează date oficiale ale Comisiei pentru jocuri de noroc, autoritatea gurvernamentală care se ocupă cu reglementările din acest domeniu.

De altfel, numărul de persoane cu vârstă de 16 ani, dependente de jocuri de noroc, a crescut cu o treime în ultimii trei ani.

La noi, reclamele la pariuri sportive vor putea fi difuzate doar după ora 23.00. Fotbalul românesc ar putea intra în colaps, după decizia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

Află câți bani se învârt la pariuri sportive și la casino online și offline în România.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV / Andreea Esca n-ar refuza un rol într-un film: “Dacă mi se potriveşte şi consider că iese bine”


 

 
 
Close
Închide
  Close