MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2018 15:00

Un copil de doi ani din Iași a căzut într-o groapă cu apă de ploaie. Tatăl l-a salvat, dar băiețelul este în comă profundă

Distribuie

Un copil de doi ani din Iași a căzut într-o groapă de doi metri cu apă de ploaie, săpată în curte. Băiețelul a ajuns cu un elicopter SMURD la spital, dar medicii nu sunt deloc optimiști în privința evoluției acestuia. Copilul este în comă, pentru că a stat mult în șoc hipotermic înainte de a fi descoperit de tatăl său. El a fost cel care i-a făcut imediat primele manevre de resuscitare.

Copilul de doi ani din județul Iași a căzut în groapa cu apă de ploaie în comuna Horlești. Apa era deosebit de rece din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioada și micuțul s-a înecat și a intrat rapid în șoc hipotermic. Tatăl lui l-a găsit și i-a făcut manevrele de resuscitare, până la sosirea ambulanței. Copilului i-a revenit pulsul, iar medicii de pe ambulanță l-au resucitat în continuare, iar atunci când elicopterul SMURD a aterizat, băiețelului îi reveniseră semnele vitale.

Este al doilea caz de acest gen, în ultimele săptămâni.

Medicii au constatat că este şi hipotermic, şi au decis transportarea la spital, iar la câteva minute de la începerea zborului, băiatul a început să reacţioneze la manevrele de resuscitare, relatează ziaruldeiasi.ro. Ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), copilul a mai fost resuscitat aproape o jumătate de oră, iar apoi a fost dirijat către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi.

Pacientul în vârstă de doi ani, care a ajuns în UPU din cauza unui accident la domiciliu, a fost resuscitat de către tată înainte de a ajunge echipajele medicale, iar ulterior acestea au fost preluate şi continuate de către medici, timp de 20-25 de minute. Băiatul a fost transportat la spital de către elicopterul SMURD, iar după ce a răspuns la manevrele de resuscitare a fost internat la Spitalul de Copii «Sfânta Maria», în comă postresuscitare”, a menţionat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

„Copilul prezenta hipotermie atunci când a ajuns la noi. A fost internat în Terapie Intensivă, în status post-resuscitare, necesită în continuare suport vital avansat, prognosticul fiind rezervat”, a explicat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU.


Autobuzele noi din București vor fi turcoaz. Culoarea e iubită de primarul Gabriela Firea. Cum explică totul


 

Comentarii