MENIU CAUTĂ

Un deținut condamnat pentru tentativă de omor a evadat de la Penitenciarul din Tulcea. Evadatul a fost prins

Distribuie

Un deținut condamnat la închisoare pentru tentativă de omor a evadat, luni dimineață, de la Penitenciarul Tulcea, după ce a fugit de la locul în care era trimis la lucru.

UPDATE 13:20: Deţinutul care evadase, luni dimineaţa, a fost prins după trei ore. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cristina Enache, a precizat că bărbatul a fost prins în zona localităţilor Frecăţei – Cataloi şi se fac demersuri pentru a fi reîncarcerat.

„Deţinutul a fost capturat în jurul orei 11,30, în zona localităţilor Frecăţei – Cataloi, judeţul Tulcea, de către cadre ale Penitenciarului Tulcea. În momentul capturării nu a opus rezistenţă”, a afirmat Cristina Enache.


Reprezentanții penitenciarului au declarat că în jurul orei 8.30, deţinutul Samir Regep, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la 8 ani, 8 luni şi 273 zile la închisoare pentru tentativă de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Mineri, judeţul Tulcea.

Pentru prinderea evadatului au fost instituite mai multe filtre și s-au blocat căile de acces pentru posibilele direcţii de deplasare.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

El efectua pedeapsa în regim semideschis, iar părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.


Citește și: Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Semnificaţia fiecărei zile din ultima săptămână din Postul Paştelui


 

Citește mai multe despre evadare pe Libertatea.

Comentarii