De Mihai Niculescu,

Manifestantul a pus mâna pe o grenadă lacrimogenă aruncată de jandarmi cu intenția de a o trimite înapoi. Aceasta i-a explodat în mână iar deflagrația a fost atât de puternică încât i-a retezat-o de la încheietură, susțin surse din poliție citate de postul BFMV, arată Agerpres.

Potrivit AFP, victima este „un fotograf al vestelor galbene” care făcea poze oamenilor care se pregăteau să forţeze gardul de metal din faţa Adunării Naţionale.

Pompierii l-au evacuat pe rănit, care potrivit martorilor nu era îmbrăcat cu o vestă galbenă. Aceasta este ţinuta cu care se identifică cei care participă la această mişcare împotriva administraţiei Emmanuel Macron din noiembrie 2018.

Prefectura poliţiei din Paris a confirmat că circa 10 persoane au fost reţinute până în jurul orei 13:00 GMT.

„Vestele galbene” protestează în această sâmbătă în principalele oraşe ale ţării, precum Marseille, Nisa, Bordeaux și Montpellier.


Citește și: VIDEO/ Problemele persoanelor cu dizabilități, pasate de la guvern la primării. Mămica unui copil cu tetrapareză spastică: „Lupt pentru drepturile lui, ca om, iar politicienii șterg cu el pe jos!”