Potrivit parlamentarului din regiunea Crimeea, o astfel de acțiune ar fi un răspuns la „politica turbată, lipsită de respect și umilitoare față de Rusia”, scrie Gazeta.ru.
Ca răspuns la acțiunile lor neprietenoase, cred că ar trebui să răspundem cu sancțiuni dure – să încetăm temporar să le furnizăm resurse energetice până când camarazii europeni își dau seama că o politică agresivă față de Rusia este dăunătoare pentru ei și este pedepsită.
Mihail Sheremet, membru al Dumei de stat:
Totodată, Sheremet a susținut că UE a făcut ”o greșeală fatală”, alegând SUA drept cel mai bun prieten al său.
Uniunea Europeană a adoptat pe 8 aprilie al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, menit „să mărească presiunea asupra guvernului și economiei Rusiei și să limiteze resursele Kremlinului pentru agresiunea” la adresa Ucrainei, după cum preciza atunci Bruxelles-ul.
Măsurile includ, printre altele, interdicții privind importurile de cărbune și alți combustibili fosili din Rusia sau interdicția de intrare în porturile UE pentru navele înmatriculate sub pavilionul Rusiei. De asemenea, sancțiunile vizează oficiali, oameni de afaceri și oligarhi ruși, precum și companii sau instituții bancare.
Premierul Ungariei, Viktor Orban, care și-a asigurat al patrulea mandat în urma algerilor legisaltive de săptămâna trecută, a spus miercuri că Budapesta a susținut până acum diferitele seturi de sancțiuni, pentru că „unitatea (în UE) este importantă”, dar a avertizat că extinderea măsurilor pentru a include sectoarele petrolului și gazelor este „o linie roșie”, relatează Euronews.
„Va ucide Ungaria”, a spus Orban, adăugând că sancțiunile afectează în mod semnificativ și economia europeană.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina
Foto: EPA