Imaginea care prezintă chipul fostului președinte sud-african se întinde pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi şi este vizibilă din spaţiu, scrie Agerpres.

Lucrarea la portret a început în urmă cu doi ani, urmând a fi finalizat cu prilejul centenarului zilei de naştere a lui Nelson Mandela, născut la Mvezo la 18 iulie 1918, în Africa de Sud. Totuşi, portretul a fost dezvăluit cu trei luni înainte de data la care primul preşedinte negru al Africii de Sud ar fi împlinit 100 de ani. Mandela a murit în 2013.

Deţinuţii centrului penitenciar Zonderwater, care pentru o zi au combinat pantalonii portocalii ai uniformei cu un tricou alb având imprimată figura legendarului preşedinte sud-african, au fost cei însărcinaţi să dezvăluie uriaşul portret al laureatului premiului Nobel pentru Pace şi militantului antiapartheid.

Un portret al lui Mandela, care se vede din spațiu

Portretul este atât de mare încât de la nivelul solului este imposibil să distingi figura lui Mandela, fiind format din zeci de mii de pătrate din material în alb şi negru, încadrate de tonurile multicolore ale steagului Africii de Sud.

Pentru a-l vedea pe Mandela trebuie să urci în elicopter, sau să fie orientat spre direcţia naţiunii sud-africane unul dintre cei trei sateliţi care au prezentat marţi imagini ale acestui eveniment spectaculos.


Citește și: Ce va mânca Kim Jong-un la sumitul intercorean. Coreea de Sud a anunțat meniul servit de cei doi lideri la dineul oficial


 

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea
GSP.RO

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea