Mergi direct la conținut »
Un român a murit în Italia, în a doua zi de Crăciun, după aproape opt luni de chin. Fusese victima unui înfiorător accident de muncă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Un român a murit în Italia, în a doua zi de Crăciun, după aproape opt luni de chin. Fusese victima unui înfiorător accident de muncă

Românul Marian Bratu, în vârstă de 44 de ani, a murit pe 26 decembrie, la secția de Reanimare a spitalului din Padova, unde era internat de aproape opt luni.

Pe 13 mai, românul și alți trei colegi de muncă de la oțelăria „Acciaierie Venete”, din Padova, au fost stropiți cu oțel încins. Pe 5 iunie, moldoveanul Sergiu Todiță, unul dintre colegii stropiți cu oțel încins, a murit, a informat rotalianul.com.

Românul Marian Bratu s-a chinuit din 13 mai, dar  devenit acum a doua victimă  acestui accident teribil. Încă doi italieni au fost stropiți cu oțel încins.

Șefii oțelăriei, la judecată

Românul a stat în comă din 13 mai până în ziua de Crăciun. El răspundea la stimuli externi. Atunci, starea lui s-a înrăutățit, iar medicii n-au mai putut face nimic pentru a-l salva. Procuratura a deschis un dosar de dublu omor din culpă și provocarea de răni din culpă.

De asemenea, șefii oțelăriei vor fi judecați pentru neîndeplinirea unor norme de siguranță în câmpul muncii.

„Procuratura a decis că nu se mai face autopsia, cum s-a întâmplat cu colegul său, Todiță. Familia, care trăiește momente de durere imensă, a decis ca funeraliile să fie făcute în mod retras”, a spus Ernesto De Toni, avocatul familiei Bratu.

Foto: mattinopadova.gelocal.it


Topul câștigurilor din muzică în 2018. Ștefan Bănică jr e regele încasărilor, cu jumătate de milion de euro!

Close
Închide
  Close