Mergi direct la conținut »
Un român din Marea Britanie a fost ținut sclav, sub scările unei case! Era lăsat să trăiască doar cu o singură liră pe zi
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un român din Marea Britanie a fost ținut sclav, sub scările unei case! Era lăsat să trăiască doar cu o singură liră pe zi

Un român din Marea Britanie a fost ținut sclav, sub scările unei case! Era lăsat să trăiască doar cu o singură liră pe zi

Un român plecat în Marea Britanie pentru o viață mai bună a fost ținut sclav de alți trei români, sub scările unei case, precum Harry Potter. Bărbatul primea doar o liră pe zi, bani care nu-i ajungeau decât să-și cumpere câțiva biscuiți. 

Timp de un an, Gabriel Nicolae a fost transformat în sclav de alți trei români, Ion Boboc, Christiana Tudor-Dobre și Mihai-Aurel Dan, într-o locuință din Bristol.

Românul a fost obligat să trăiască într-o încăpere de un metru lățime, de sub casa scării, să smulgă gazonul cu mâna și să supraviețuiască mâncând doar biscuiți, scrie BBC.

Bărbatul nu avea acces la apa potabilă din bucătărie, ci a fost forțat să folosească furtunul din grădină pentru a-și face duș și a-și spăla hainele.

„Amintește într-o oarecare măsură de povestea lui Harry Potter și cum a fost tratat de Dursley (mătușa maternală). La rândul său, el (românul) a fost forțat să doarmă sub scări. Pare a fi un episod fictiv transformat în realitate”, a declarat un procuror britanic, în instanță.

Dezvăluirile au fost făcute în timpul procesului judecat la Tribunalul din Bristol în care Ion Boboc (26 de ani), Christiana Tudor-Dobre (24 de ani) și Mihai-Aurel Dan (36 de ani) au fost acuzați de „sclavie”. Cei trei români nu au recunoscut acuzațiile care le-au fost aduse.

Românul Gabriel Nicolae a ajuns în vara anului 2017 la Bristol, împreună cu prietenii săi, Ion Boboc și Christiana Tudor-Dobre, după ce și-a găsit un loc de muncă la un abator.

Cu toate că era plătit cu aproape 350 de lire sterline pe săptămână, românul primea doar o liră pe zi, pentru mâncare, un abonament de autobuz pentru a merge la muncă și 10 lire în weekend pentru canabis.

Toți banii pe care trebuia să-i primească Gabriel intrau într-un cont și erau folosiți de cei români. De asemenea, aceștia îi confiscaseră actele de identitate, pentru a nu putea pleca.

sursă foto: AVON AND SOMERSET POLICE


Citește și Recomandările culturale ale săptămânii. De la o piesă de teatru cu o bunică singură, la un film japonez despre familii cu probleme ca ale noastre


 

Close
Închide
  Close