De Andreea Radu,

„A fost înspăimântător să mă gândesc la asta, la ce a putut un dispozitiv atât de mic să facă plămânilor mei”, a povestit Adam, aducându-și aminte de veștile rele pe care le-a primit de la medici, potrivit CNN.

Adam se numără printre sutele de utilizatori de țigarete electronice din Statele Unite care s-au îmbolnăvit de boli pulmonare misterioase asociate vapatului.

Anchetatorii nu au identificat care este cauza exactă a acestor boli, dar se crede că acestea au legătură cu vapatul. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a anunțat recent că au fost raportate cel puțin 450 de cazuri de boli asociate vapatului în 33 de state din SUA.

Studentul a fost internat la spital la sfârșitul lunii august. „Dacă mama lui nu l-ar fi adus la spital în următoarele două-trei zile, dificultatea în respirație i s-ar fi putut agrava până la punctul în care ar fi putut muri”, a declarat dr. Stephen Amesbury, medic pulmonolog de la Advocate Condell Medical Center din Illinois.

„Era o boală pulmonară severă, în special pentru un tânăr, respira greu. Este foarte îngrijorător că poate avea leziuni pulmonare semnificative și poate suferi modificări reziduale după ce se vindecă de asta”, a spus
dr. Stephen Amesbury.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

În prezent, starea lui Adam s-a îmbunătățit, dar tânărul povestește că îi este greu deocamdată să facă activități normale pentru că obosește foarte repede. El spune că după experiența pe care a avut-o, a reușit să-și convingă prietenii să renunțe la vapat.

În acest moment, există tot mai multe semnale de alarme cu privire la pericolele vapatului pentru sănătatea umană. De curând, Dr. Scott Gottlieb, fostul comisar al FDA (Food and Drug Administration), a scris un editorial în The Washington Post prin care solicită oficialilor federali să ia măsuri în investigarea cauzelor bolilor cauzate de folosirea țigărilor electronice.

Iată care sunt semnele și simptomele care ar putea indica o problemă pulmonară gravă dacă ați folosit țigările electronice:

  • Ai o tuse cronică.
  • Ai dureri în piept sau dificultăți de respirație.
  • Vomiți, îți este greață și ești amețit sau ai diaree.
  • Ai febră.
  • Te simți obosit.


Citeşte şi:

Valul misterios de decese și îmbolnăviri asociate vapatului continuă să crească. Experții sunt bulversați

Țigările electronice cu arome, interzise în Michigan. E primul stat american care ia măsuri împotriva vapatului

Interzicerea țigărilor electronice este discutată de Senat. Tot mai mulți liceeni ”vapează”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative