Mergi direct la conținut »
Un tânăr de 23 de ani a fost lăsat impotent după ce a fost zgâriat de o pisică. La ce trebuie să fii atent să nu pățești ca el
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un tânăr de 23 de ani a fost lăsat impotent după ce a fost zgâriat de o pisică. La ce trebuie să fii atent să nu pățești ca el

Un tânăr de 23 de ani a fost lăsat impotent după ce a fost zgâriat de o pisică. La ce trebuie să fii atent să nu pățești ca el

Pacientul din Belgia suferă de disfuncţie erectilă după ce a fost zgâriat de pisică și a contactat o boală rară, potrivit revistei medicale  BMJ Case Reports.

Disfuncția este cauzată de bacteria numită Bartonella henselae care “trăiește” în gura și în ghearele felinelor, potrivit thesun.co.uk.

Simptomele specifice infecției Bartonella henselae sunt febra, ganglionii limfatici imflamați, un papule în locul zgârieturii, rar, pot să apară și infecții oculare, dureri musculare severe sau encefalită.

Tânărul le-a spus medicilor simptomele generale, inclusiv despre durerea în zona genitală. El le-a dezvăluit mai târziu medicilor că a fost rănit de ghearele unei pisici din propria casă.

Din fericire, pacientul a fost tratat cu succes în trei săptămâni după un curs de antibiotice.

Medicii au scris în raport: „Simptomele au dispărut repede și și-a recăpătat complet funcția erectilă”.

Infecția cu Bartonella henselae poate fi diagnosticată clinic la pacienții ce prezintă semnele și simptomele tipice și au un istoric de expunere compatibil.  Cele mai multe cazuri de infiecție cu Bartonella henselae obținute din cauza zgârieturii de pisică se rezolvă de la sine, fără tratament. Însă, unii pacienți pot dezvolta o boală diseminată.

O serie de alte antibiotice sunt eficiente împotriva infecțiilor Bartonella, inclusiv penicilina, tetraciclina, cefalosporina și aminoglicozide.


Melania Trump apare într-o reclamă la cursuri pentru limba engleză: „Doar imaginați-vă cât de departe puteți ajunge cu puțină engleză”


 

Close
Închide
  Close