De Ciprian Iana,

Este vorba despe Remus Groza, un traficant de persoane român, care ăți plătea lucrătorii cu 1 liră sterlină pe zi. În plus, Groza îi obliga să locuiască în condiții precare.

Conform The Times, Remus Groza a fost judecat la Curtea Șerifului din Perth, pentru exploatarea a doi români, Dan Dragomir, de 44 de ani și Gheorghe Sandu, de 33 de ani, în perioada 17 iulie, 6 septembrie anul trecut.

În timpul procesului, victimele au dezvăluit că dormeau pe jos, pe două saltele și mâncau numai cartofi.

Victimele au fost duse în Scoția și puse la muncă în ferme din jurul orașului Perth, iar Groza făcea deduceri extreme din salariile acestora, pentru a acoperi, spunea el, cazare și transportul din România, notează ziarulromanesc.net.

Judecătorii au decis să-l condamne pe Remus Groza la executarea a 300 de ore de muncă neplătite, în folosul comunității și la plata a 1.400 de lire sterline către muncitorii de care și-a bătut joc.

Astfel, Groza va lucra în folosul comunității în aceleași condiții în care el își silea victimele să muncească la ferme.

În plus, Groza a primit și un ordin de prevenire a exploatării, ceea ce înseamnă că trebuie să raporteze la poliție de două ori pe an și că poate oferi cazare doar pentru membrii de familie.

Citeşte şi:

Simona Halep, în topul americanilor: ”Românca a devenit o forță constantă”

Simona Halep, în vacanță exotică în Maldive. ”O călătorie îți oferă întotdeauna o poveste de spus”

Sorana Cîrstea, discuție ”de afaceri” cu noul minstru al Tineretului și Sportului. Simona Halep, pe ”lista” lui Ionuţ Stroe

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente