MENIU CAUTĂ
03 Mai. 2018 16:56

Cum a vandalizat un turist unul dintre cele mai faimoase dealuri din Islanda

Distribuie

Un turist care a vizitat Islanda a gravat cuvintele ”trimite nuduri” (”send nudes”) pe unul dintre cele mai famioase dealuri acoperite cu mușchi din țara insulară.

Islanda, care e cunoscută pentru frumusețea naturală, are un ecosistem foarte delicat, iar mușchiul ar avea nevoie de câteva decenii să crească înapoi. Un ghid turistic, pe nume Gunnar Birgisson, a descoperit cuvintele gravate pe dealul din Sudul Islandei. El a fotografiat frumusețea naturală vandalizată și a distrubuit imaginea pe Facebook.

Nu este prima dată când dealul a fost vandalizat. Are foarte multe cuvinte gravate pe el, inclusiv unele în islandeză. Totuși, numărul de cuvinte în engleză, precum ”life” (”viață”) și, recent, ”send nudes” (”trimite nuduri”), care sunt gravate pe deal îl îngrează autoritățile locale.

”Un om s-a urcat pe deal în urmă cu mulți ani și și-a scris numele. Era un islandez. După ce a făcut acest gest, toată lumea l-a urmat, iar turștii cred că este permis, deși există un semn de avertisment care le arată că este interzis să facă asta”, spune ghidul.

Dar asta nu e tot. Birginsson spune că a văzut oameni care și-au făcut nevoile pe deal.

”Oamenii trebuie să știe legea și să o respecte”, a mai spus omul.


EXCLUSIV/ Cum se păzește Alexandru Arșinel de hoți. Actorul și-a împânzit casa de la mare de camere de luat vederi

FOTO: Facebook via New York Post

Citește mai multe despre Islanda, muşchi, scris și send nudes pe Libertatea.

Comentarii