Mergi direct la conținut »
Unde lucrează stareța care a născut gemeni după ce a fost exclusă din Biserică. Nu-și dorește un partener
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Unde lucrează stareța care a născut gemeni după ce a fost exclusă din Biserică. Nu-și dorește un partener

Puțini sunt cei care au reușit să afle unde lucrează stareța care a născut gemeni. Fire discretă, Elena Gâtlan, așa cum se numește în cartea de identitate fosta călugăriță, își întreține gemenele concepute la mânăstirea Tăriceni (județul Călărași) din banii pe care-i câștigă la o fabrică de încălțăminte. După scandalul uriaș pe care l-a declanșat în Biserica Ortodoxă, fosta stareță Sebastiana nu ar avea un partener și vrea să ducă o viață retrasă.

Maica Sebastiana, stareța mânăstirii din Tăriceni, județul Călărași, a stârnit controverse, după ce a născut două fetițe la Spitalul Colentina din București, în noiembrie 2011. Gemenele au fost rodul iubirii dintre maică și un un călugăr.

Elena Gâtlan, pe numele său real, a fost excomunicată de Biserica Ortodoxă, în urma scandalului uriaș. Cu toate acestea, nu a putut să întoarcă spatele credinței. Fetițele sale, gemenele Ana Ecaterina și Maria Nectaria, au fost învățate să respecte învățăturile creștine, după cum au precizat apropiații fostei starețe.

Unde lucrează stareța care a născut gemeni

Gemenele fostei starete vor împlini în curând șase ani

Deși au trecut șase ani de la cazul scandalos, Elena Gâtlan încă își amintește cum oamenii au judecat-o pentru sarcină, simțindu-se cea mai disprețuită femeie din România.

Fosta stareță a înțeles că a făcut rău imaginii Bisericii, însă în niciun moment nu crede că a făcut rău vreunei persoane. Acum, ajunsă la vârsta de 45 de ani, Elena Gâtlan s-a izolat și mai mult.

Potrivit apropiaților, femeia nu vrea să aibă prieteni, cu excepția a două-trei persoane care au ajutat-o de-a lungul timpului. E vorba despre oameni au sprijinit-o în 2011, când risca să ajungă pe drumuri cu cei doi bebeluși.

O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
Recomandări
O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
 

Unul dintre aceștia este nașul fetițelor, Ștefan Florescu (foto), președintele Fundației “Din suflet pentru suflet”.

Elena s-a mutat de cinci ani în București și lucrează la o fabrică de încălțăminte. Locuiește singură, nu are un partener de viață și nici nu este interesată să abă vreo relație. Uneori, mai este ajutată de prietenă maică, ce are grijă de fetițe, când fosta stareță este la serviciu.

Experiența de stareță la mânăstire, pe când era responsabilă cu administrarea și întreținerea lăcașului de cult, au ajutat-o pe Elena Gâtlan să avanseze în ierarhia fabricii.

„Acum lucrează ca gestionară. Este bine, câștigă cât șă-și întețină fetele”, ne-a mai transmis Ștefan Florescu.

Ana Ecaterina si Maria Nectaria vor face șase ani în luna noiembrie și merg la grădiniță.

„Sunt doi copii minunați. Eu am ales să o ajut, deși atunci și Biserica o respingea, pentru că am înțeles că nu făcuse rău nimănui, iar fetițele chiar nu aveau nicio vină. Am zis să nu o judec și eu”, ne mai spune Ștefan Florescu.


Citește și EXCLUSIV. Legătura neștiută dintre Draga Olteanu și Tamara Buciuceanu! «Nu aveam eu ce să caut în rolul acela»


 

Close
Închide
  Close