Mergi direct la conținut »
Universitatea din Suceava întrerupe cursurile luni și marți din cauza frigului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Universitatea din Suceava întrerupe cursurile luni și marți din cauza frigului

Universitatea din Suceava întrerupe cursurile luni și marți din cauza frigului

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat că sistează cursurile luni și marți din cauza frigului. Conducerea instituției de învățământ a precizat că întâmpină probleme în a asigura încălzirea sălilor de curs și a căminelor.

Studenții care învață la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) nu vor face cursuri pe 26 și 27 februarie, notează Monitorul de Suceava.

„Având în vedere avertizările meteorologice și problemele sistemului de termoficare centralizată din orașul Suceava, Consiliul de Administrație al Universității a decis reprogramarea activităților didactice din zilele de 26 și 27 februarie 2018, cu excepția celor desfășurate în cadrul anului IV din programele de licență ale domeniului fundamental Științe Inginerești”, au precizat, pentru sursa citată, reprezentanții Universității din Suceava.

Cursurile urmează să fie reprogramate după un orar stabilit de fiecare facultate în parte. Potrivit sursei citate, profesorii vor desfășura în această perioadă alte activități decât cele de predare.

Cursurile vor fi reluate începând de miercuri, 28 februarie.

Conducerea Universității din Suceava a avertizat încă din ianuarie că întâmpină probleme cu privire la încălzirea agentului termic.

„Temperatura și volumul agentului termic sunt mai scăzute decât anul trecut, când eram la limita de a închide universitatea tot din cauza acestei probleme. În toate punctele termice agentul ajunge cu o temperatură de doar 63 de grade, față de 73 – 74 de grade anul trecut, insuficient și atunci, și cu un debit aproape la jumătate față de anul trecut. Apa ajunge în calorifere cu 25 de grade”, spunea în ianuarie, fostul rector al instituției, Valentin Popa.

În Capitală, primarul Gabriela Firea a anunțat că școlile din București sunt închise luni și marți. Totodată, edilul a spus că această perioadă ar putea să fie extinsă. Decizia a fost luată în contextul în care București se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol.

sursă foto: Monitorul de Suceava


Citește și 15 măsuri recomandate de specialiști, pentru a face față frigului. Urmează temperaturi extrem de scăzute în România


 

 
 
Close
Închide
  Close