De Ana Hațeg,

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat joi că „Am aflat un anunţ de informare din partea domnului Botnaru în sensul că şi-a retras candidatura pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, scrie Mediafax.

Ionuț Botnaru a fost procuror-șef al DIICOT Ploiești și mai apoi procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Presa scrie că numele său apare în dosarul foștilor procurori DNA Onea și Negulescu și este prezentat ca un coleg de facultate cu fostul premier Victor Ponta.

Potrivit declarației de avere, procurorul are mai multe terenuri în comuna Brebu, judeţul Prahova, pe care le deţine împreună cu mai multe persoane, o casă de vacanţă tot în Brebu, o casă de locuit în Buzău şi deţine şi două maşini: Seat Toledo şi BMW X5.

În privinţa activelor financiare, Botnaru are două conturi în valoare de 30.000 lei, respectiv 35.000 lei. Are şi un credit în valoare de 93.750 euro. Ionuţ Botnaru a obţinut un venit anual în valoare de 199.052 lei, iar soţia sa, judecător la Curtea de Apel Ploieşti, a obţinut 174.823 lei.

Joi, la sediul Ministerului Justiţiei, au fost audiaţi trei candidaţi care aspiră la funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este vorba despre Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa şi Camelia Elena Grecu. La ora 16.30, este programată intervievarea lui Călin Nistor, actualul şef al DNA.

Citeşte şi:

„Medicii nu ne mai primesc, de teama consecințelor”, spun reprezentanții KRKA. „Mai multe companii Big Pharma sunt foarte îngrijorate”

Fals medic la Predeal. În realitate este IT-ist și îi ținea locul soției la cabinet

Patru copii au murit la Timișoara, după ce locuința lor a luat foc. Mesajul dureros al mamei

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți