• Fostă judecătoare, Lavinia Coțofană a fost șefa serviciului juridic la ASSMB, instituția care coordonează spitalele Primăriei Capitalei. Ea a fost dată afară de Gabriela Firea pe 31 octombrie 2019 pentru că a vrut să reclame la DNA corupția de la Spitalul Gomoiu.
  • Când guvernul s-a instalat, liberalii au solicitat-o să meargă la Ministerul Sănătății, în calitate de consilier al ministrului Costache.

”Aici am găsit însă lucruri în fața cărora nu am putut să tac. Am luptat să le schimb, am vorbit și cu ministrul Sănătății și cu premierul Orban, dar când am văzut documente modificate în avantaj privat am renunțat. Documentele publicate de Libertatea sunt reale. Eu pun la dispoziția organelor de anchetă laptopul meu”, a spus Lavinia Coțofană.

La începutul emisiunii, Lavinia Coțofană a declarat că a decis să vorbească deoarece a vrut „să confirme veridicitatea acelor schimbări solicitate de Victor Costache, având în vedere și susținerea publică a premierului Ludovic Orban”.

„Mailurile mi-au fost adresate mie și lui Andrei Baciu, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății”, a continuat aceasta.

Lavinia Coțofană a precizat că mailul conține „anumite ordine date de anterioara conducere. Până atunci existau niște ordine, pe acele ordine domnul ministru a făcut niște modificări. Iar fiecare dintre noi vedem ce modificări a făcut fiecare”.

Lavinia Coțofană, femeia care a denunțat abuzurile lui Firea, despre modificările făcute de Victor Costache:  „I-am spus că în mod evident este conflict de interese”
Mailul trimis de Victor Costache către Lavinia Coțofană

El își dorea modificări în sensul în care aceste spitale să se poată încadra în cerințe: cu angiografele și decontarea unui kit, aparatul pe care îl folosea dumnealui în operațiile de la Polisano.

Lavinia Coțofană, despre modificările făcute de Victor Costache:

Întrebată de jurnalista Adriana Nedelea dacă l-a avertizat pe Victor Costache de modificările pe care le face, Lavinia Coțofană a afirmat că da, precizând că „rolul meu în echipă era să-l ajut să facă totul legal”, dar și că i-a atras atenția că este vorba „în mod evident de conflict de interese”.

I-am spus că în mod evident este conflict de interese, nu poți să dai ordine care te aruncă direct în conflict.

Lavinia Coțofană:

„În forma din ordinul de ministru nu se mai regăsesc spitalele private, că probabil s-asperiat, dar în anexe se regăsesc prevederi care sunt pentru spitalele private. Anexa nr. 1 și anexa nr. 3 – se face referire la alte unități decât cele din subordinea ministerului și a autorităților locale. Lăsând această prevedere în anexă, eu cred că suntem cu toții aproape convinși că spitalele private sunt trecute acolo”, a declarat Lavinia Coțofană, referindu-se la ordinul de ministru prin care Victor Costache a încercat să introducă spitalele private în axele prioritate, inclusiv Polisano, clinica la care acesta lucrează.

Fosta consilieră a ministrului Sănătății a precizat că „nu s-a pus problema de a opera la Polisano”, fiind vorba despre o chestie de principiu pentru situații de excepție, „nu că se duce să opereze pe bani”.

I-am explicat că incompatibilitatea și conflictul de interese sunt lucruri diferite. Incompatibilitatea nu e faptă penală și ANI se ocupă de asta, dar nu se poate pronunța în orb, trebuie analizată situația concretă. I-am spus că adresa de la ANI nu-l protejează de un posibil conflict de interese.

Lavinia Coțofană, despre Victor Costache:

În plus, ea a ținut să sublinieze și faptul că „domnul Costache este angajat la clinica Polisano, la fel și soția sa, precum și fosta soție”.

Aceasta este o faptă penală și nu o analizează ANI. Pe mine m-a surprins reacția domnului Orban, care a spus că nu e conflict de interese, dacă Parchetul nu a fost sesizat încă în acest sens, adică situația nu a fost analizată.

Lavinia Coțofană, despre Victor Costache:

Fosta judecătoare a făcut precizări și legate de contractul lui Victor Costache cu Polisano, publicat de Libertatea, în care scrie că „salariul de bază lunar brut este de 20.512 de lei”. Victor Costache a susținut, într-o postare pe Facebook, că „operațiile sunt pro bono” și că nu a putut să facă un contract de voluntariat, deoarece legea nu i-a permis

Domnul ministru spune prostii. Nu se poate contract de voluntariat la clinici private, dar suma din acel contract poate fi 2 lei. Însă salariul este mai mare decât al unui medic de la ATI care operează full time.

Lavinia Coțofană, despre contractul lui Victor Costache cu Polisano:

Totodată, ea a afirmat că premierul Orban trebuie să „se aplece asupra problemei”, subliniind că a fost surprinsă de „reacția premierului, care a spus că nu e conflict de interese, dacă Parchetul nu a fost sesizat încă în acest sens”.

Citeşte şi:

Deși a spus că nu a vrut să dea bani spitalelor private, iată emailul prin care ministrul Costache trimite „ordinele corectate de mine” și în care cere „orientarea” inclusiv „spre centre private”!

DOVADA din Monitorul Oficial. Modificarea de la „două angiografe” la „un angiograf”, făcută de ministrul Costache în favoarea Polisano, e în vigoare din 10 ianuarie!

Adriana Nedelea a arătat cum a scris ministrul Sănătății „Înlocuiți: «două angiografe» cu «un angiograf»” ca să bage spitalul său Polisano Sibiu în Acțiunile Prioritare pentru pacienții cu infarct miocardic acut!

EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
Playtech.ro
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit  la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Observatornews.ro
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
HOROSCOP
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Știrileprotv.ro
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele