De Livia Ispas, Cătălin Tolontan,

Libertatea a publicat astăzi mai multe documente electronice din interiorul Ministerului Sănătății.

Ministrul Victor Costache a modificat felul în care se împart banii pentru ”Acțiunile Prioritare pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut”.

În vechiul Ordin, cu numărul 449 din 2015, ”Criteriile de eligibilitate pentru unităţile care derulează AP-IMA” prevedeau ” c) dotarea existentă (accesul la cel puţin două angiografe”. 

Cum Polisano Sibiu, clinica unde ministrul Sănătății este angajat, nu are decât un angiograf, ministrul a modificat cu mâna lui ”un angiograf”, în loc de două.

Iar, astfel schimbat, actul a devenit Ordinul 6 din 2020, unde la criteriile de eligibilitate scrie: ”c) dotarea existentă (accesul la cel puțin un angiograf);”, exact cum a modificat ministrul.   

În 18 noiembrie 2019, Victor Costache a făcut modificarea în documentul Google al Ministerului Sănătății
În Ordinul 6. publicat în 10 ianuarie 2020 în Monitorul Oficial, apare modificarea făcută de ministru privind dotarea minimă cu un angiograf

Pe documentul Google, ministrul Costache adăugase si trei spitale private pe lista celor care beneficiază de acest program, însă le-a scos ulterior, sfătuit fiind, probabil, de oameni din minister că favorizarea propriului spital este flagrantă. Lista poate fi, însă, modificată printr-un alt ordin de ministru.

Foto: EVZ / Cornel Moșneag

Citeşte şi:

Adriana Nedelea a arătat cum a scris ministrul Sănătății „Înlocuiți: «două angiografe» cu «un angiograf»” ca să bage spitalul său Polisano Sibiu în Acțiunile Prioritare pentru pacienții cu infarct miocardic acut!

Contractul lui Victor Costache cu Polisano! Pe 4 noiembrie, ministrul Sănătății a jurat „credință poporului”, pe 7 noiembrie a semnat „fidelitate angajatorului”. S-a achitat!

POLISANO PAPERS. Ministrul Sănătății nu neagă documentele, dar amenință Libertatea: „O să-i dăm și pe ăștia în judecată”

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală